NVIDIA benoemt PQR tot eerste Elite Partner in Nederland

PQR expert in GPU-virtualisatie

De Meern, 15 juni 2017 – NVIDIA heeft PQR tot Elite Partner met competentie GPU-virtualisatie benoemd. PQR is de eerste partij in Nederland die deze status heeft behaald. Deze hoogste partnerstatus geeft klanten de bevestiging dat PQR ook op het gebied van het virtualiseren van Graphics Processing Units (GPU) dé expert is.

PQR behaalde de Elite status vanwege haar commerciële prestaties en technische expertise op het gebied van GPU-virtualisatie. Het NVIDIA Elite Partnership is de hoogst haalbare partnerstatus en wordt alleen toegekend aan partners die zich op het hoogste niveau in visual computing gespecialiseerd hebben. Het Partner Programma van NVIDIA is onderverdeeld in verschillende competenties zodat partners aan hun klanten kunnen laten zien op welk gebied hun expertise ligt.

GPU-virtualisatie

De competentie GPU-virtualisatie is specifiek ontwikkeld voor markten die actief zijn in grafische toepassingen in de cloud. “Het nut en de noodzaak van GPU’s wordt met de dag duidelijker. Een gebruikerservaring die aansluit bij de verwachtingen die medewerkers opdoen als consument is enkel te realiseren met de krachtige GPU’s van NVIDIA”, aldus Jits Langedijk, Technology Officer bij PQR.
Mark Olij, Alliance Manager bij PQR, vult aan: “Daarnaast zien we in de markt een toenemende vraag naar centrale desktop-concepten in specifieke sectoren zoals Bouw & Infra, Zorg, Energie (Olie and Gas), Luchtvaart en (lokale) overheid. Met de NVIDIA GRID technologie zijn we in staat applicaties en data vanuit het datacenter op een veilige wijze aan te bieden waarbij realtime samenwerken eindelijk mogelijk is. NVIDIA heeft zich bewezen als dé partner waarmee dit mogelijk is. Daarom is dit Elite Partnership een belangrijke stap voor beide organisaties”. 

Over NVIDIA

NVIDIA is de leverancier van Artifical Intelligence (AI). Daarnaast brengt de GRID-technologie van NVIDIA de kracht van NVIDIA GPU’s naar virtuele desktops, apps en werkplekken voor een optimale gebruikerservaring zonder in te leveren op de grafische prestaties. NVIDIA GRID voldoet aan de eisen van moderne Workspace, zorgt voor grafische snelheid van Windows 10, applicaties en browsers vanuit het datacenter en levert virtuele werkplekken met een verbeterd beheer op gebied van security en productivity. Ga voor meer informatie naar www.nvidia.com

Meer informatie en beeldmateriaal

PQR, Marloes Windhorst, Marketing & Communicatie, tel: +31 (0)30 6629729, e-mail: marloes.windhorst@pqr.nl.

>> PQR-bedrijfsprofiel