Microsoft 365 Business is niet meer van de werkvloer weg te denken en geeft een nieuwe dimensie aan samenwerken. Voor extra controle en nog meer beschikbaarheid biedt Microsoft nu ook 365 Business Premium aan. Business Premium bevat – naast Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Teams en SharePoint – ook de Endpoint Manager.

Dit geïntegreerde beheersplatform voorziet beheerders van extra functionaliteit op het gebied van mobility, beveiliging en beheer in Azure Active Directory (Azure AD), Windows 10, Windows 11 en Windows Defender.

  • Conditional Access: Conditional Access stelt de beheerder in staat om Multi-Factor Authentication (MFA) te forceren voor alle gebruikers. Het signaleert inlogpogingen vanaf verdachte locaties en blokkeert deze. Ook kunnen gebruikers inloggen vanaf apparaten die onder het beheer van de Endpoint Manager vallen.
  • Advanced Threat Protection (ATP): ATP is een beveiligingstool die extra bescherming biedt voor Office 365-diensten. Denk hierbij aan anti-spam services die malware, phishing, verdachte bestanden en hyperlinks scant voordat deze bij de gebruiker afgeleverd worden.
  • Endpoint Manager: Endpoint Manager, voorheen bekend als Intune, brengt het beheren van computers en mobiele apparaten naar de cloud. Alle functies die vroeger met Group Policy Objects (GPO) uitgerold werden, zijn vanaf nu te beheren in Endpoint Manager. Daarnaast biedt Microsoft baselines aan, waarin aanbevolen instellingen – om de beveiliging van machines te verbeteren – duidelijk worden gepresenteerd.
  • Azure Active Directory: Single sign-on wordt binnen de diensten van Microsoft Azure verzorgd door de Azure AD. Het beheer van meerdere accounts behoort hiermee tot het verleden: een gebruiker kan met single sign-on middels één account op alle online-diensten inloggen.

Het mkb-team van PQR rolt deze functionaliteit uit bij bestaande en nieuwe klanten. Wilt u weten wat de meerwaarde is voor uw onderneming van de Premium-licentie of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met het mkb-team van PQR. We vertellen u er graag meer over!

Geplaatst door

Koen de Vreede

Koen de Vreede is system engineer bij PQR en is dagelijks bezig met het beheren en verbeteren van IT-omgevingen voor het mkb.