Steeds meer organisaties willen naar de cloud met hun data en workloads. In hun cloudstrategie neemt dan ook het belang toe van cloudmanagement, cybersecurity en het beheren van applicaties en data. Het resultaat is dat dit extra werk betekent voor uw IT-team. We lichten in dit artikel toe waarom cloud outsourcing een goed idee is.

Vertrouw op de expertise

Cloud technologieën ontwikkelen zich continu. Voor de meeste organisaties is het onmogelijk om tijdig de vereiste kennis en ervaring in huis te halen. Met name door het probleem dat er een tekort is aan gespecialiseerd personeel met ervaring. Door beroep te doen op een gespecialiseerde partner profiteren organisaties van de ervaring en expertise van een team van IT-professionals. Deze mensen zijn gecertificeerd en houden een vinger aan de pols bij de nieuwste ontwikkelingen, zo ook in cloudmanagement oplossingen. Het resultaat is dat zij zeker weten dat zij beschikken over de best mogelijke oplossingen die past in uw cloudstrategie.

Kosten efficiency dankzij cloud outsourcing

Een eigen team op poten zetten dat blindelings de weg vindt in alle cloudontwikkelingen is geen eenvoudige opgave. Het werven van dergelijke specialisten is ook tijdrovend. In een aantal gevallen kan het efficiënter zijn om uw cloudmanagement uit te besteden. In een gesprek wordt al snel duidelijk of dit voor uw organisatie ook het geval is.

Ook interessant: welke vernieuwde datacenterstrategie hanteert u? Kiest u voor hybride cloud, multi cloud of voor beide?

Win meer efficiency

Talloze organisaties doen een beroep op externe partners voor expertise die in-house ontbreekt. Op die manier leggen zij de focus op hetgeen waar zij goed in zijn en kunnen ze tijd nemen voor innovatie. Daarom geven ze het beheer en andere technische aspecten voor hun cloudinfrastructuur uit handen. Het resultaat is dat de vrijgekomen tijd en energie dankzij cloud outsourcing gaat naar waar hij het meest voor die organisatie betekent: het optimaliseren van de productiviteit, efficiëntie en innovatie.

Beheers de risico’s

Wanneer organisaties willen migreren naar de cloud, ontvangen wij regelmatig vragen rondom cybersecurity en compliancy. Met een externe IT-partner ontzorg je jouw IT-team. Applicaties en tools die een expert aanbiedt, zijn up-to-date, ook de beveiliging ervan. Uw organisatie is dan optimaal voorbereid én beschermd tegen cyberaanvallen.

Profiteer van schaalbaar cloudmanagement

Hét voordeel van de cloud: schaalbaarheid en flexibiliteit. Een piek in uw business of onverwachte wending? Met een externe IT-partner beschikt u meteen over de benodigde expertise en capaciteit om direct op te schalen, inclusief bijkomende services. Een vertraging in activiteiten? In samenspraak met uw partner verwijdert u wat u niet langer nodig hebt. Uw cloudinfrastructuur beweegt naadloos mee met uw behoeften.

Op zoek naar een betere ROI voor uw cloudgebruik? Lees hoe u beter inzicht krijgt in uw cloudkosten: Optimaliseer cloudkosten en een FinOps-manier van werken

Uitdagingen in de cloud aanpakken met PQR

Op zoek naar een flexibele en kostenefficiënte oplossing? PQR kent blindelings de weg in mogelijke cloudoplossingen en is thuis in de verschillende technologieën. Bent u er klaar voor? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij vertellen u graag meer over onze uitgebreide dienstverlening.

Geplaatst door

Marc van de Logt

Technisch Specialist