Onlangs heeft Ivanti aangekondigd dat Ivanti Workspace Control per 31 december 2026 End of Support (EoS) en End of Life (EoL) gaat. De technologie die begon als RES PowerFuse is voor veel van onze klanten een fundamenteel onderdeel in hun werkplek, dus de impact van het stoppen van Ivanti Workspace Control is hoog. Het goede nieuws is dat er nog genoeg tijd is om over te stappen op een moderne en betere technologie. Door de overstapactie van Liquit met gratis licenties is het financieel heel aantrekkelijk om de transitie te maken. Hoe kan PQR hierbij helpen?

Wat is de impact?

Ivanti Workspace Control is voor veel organisaties, vooral in de overheid en zorg, essentieel voor de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van hun centrale werkplek, die vaak nog is gebaseerd op Citrix en VMware technologie. De waarde van Workspace Control zit in het configureren van user policies, settings en profile management, waarmee de centrale werkplek tot in hoge mate gepersonaliseerd wordt. Dat Ivanti Workspace Control End of Life gaat, betekent dat organisaties die hier gebruik van maken, over moeten stappen naar andere technologieën. PQR adviseert Liquit Workspace in combinatie met een profilemanagement oplossing en group policies als het moderne alternatief voor Ivanti Workspace Control. De technologie van Liquit is gebruiksvriendelijk, eenvoudig te beheren en heeft een hoge performance.

Kosteloos tot 1 jaar Liquit licenties

De transitie naar Liquit Workspace wordt nóg aantrekkelijker doordat Liquit de licenties maximaal 1 jaar lang kosteloos maakt voor Ivanti Workspace Control klanten. Dit houdt in dat u geen dubbele licentiekosten heeft tijdens de resterende looptijd en het uitfaseren van Ivanti. De overgang naar Liquit Workspace wordt niet alleen aantrekkelijk gemaakt door de kosteloze licenties, maar ook doordat licentiekosten van Liquit over het algemeen lager zijn dan bij Ivanti. Uiteraard kan PQR u voorzien van een exacte berekening van de kosten voor Liquit Workspace licenties.

Hoe nu verder?

De werkplekspecialisten van PQR hebben een gestandaardiseerde aanpak ontwikkeld waarmee Ivanti Workspace Control vervangen wordt. De centrale oplossing hierbij is Liquit Workspace en dit wordt gecombineerd met een profilemanagement oplossing, zoals FSLogix, en de standaard beschikbare group policies. Deze aanpak bestaat uit de volgende stappen:

  • Kennissessie over Liquit Workspace en demo aan IT-team en key users
  • Inventarisatie van de huidige werkplekomgeving, inclusief profilemanagement en group policies
  • Opzetten van een Proof of Concept met Liquit Workspace met drie gebruikersapplicaties
  • Optionele ondersteuning door PQR Servicedesk
  • Bepalen vervolgstappen en nazorg

Wilt u meer weten over deze aanpak? Neem contact op met PQR.

Moderne Werkplekstrategie

Het vervangen van Ivanti door Liquit Workspace kan ook een aanleiding zijn voor het moderniseren van de werkplekomgeving. Doordat de mogelijkheden van de Microsoft werkplektechnologie enorm zijn uitgebreid in de afgelopen jaren, is aanvullende cloud of VDI-werkplektechnologie niet altijd meer nodig. Tevens speelt hierbij mee dat veel klanten die gebruik maken van Ivanti Workspace Control destijds ook andere aanvullende producten hebben geïmplementeerd. Welke combinatie van technologieën is nu en in de toekomst het meest geschikt voor uw behoeften en gebruikers? De werkplekspecialisten van PQR kunnen adviseren over een werkplekstrategie en -inrichting op de lange termijn, die is toegespitst op de wensen en eisen van de organisatie.

Advies op maat

Heeft u Ivanti Workspace Control in gebruik? Dan adviseren we u om te verdiepen in de mogelijkheden van Liquit Workspace en eventuele aanvullende technologieën. PQR kan u daarbij helpen. Liquit Workspace is enerzijds het moderne alternatief, maar bovendien sneller en gebruiksvriendelijker. Tevens vallen de licentiekosten van Liquit lager uit dan bij Ivanti en bovendien maakt Liquit de overstap aantrekkelijk door het bieden van 1 jaar gratis licenties. De Liquit Workspace klanten zijn enorm tevreden over de functionaliteit. Door de ervaring en aanpak van PQR zorgen we ervoor dat de transitie geruisloos verloopt. Wilt u verder praten over de transitie naar Liquit of over de langetermijn werkplekstrategie? Neem contact op met PQR.


 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.