De Meern, 5 april 2018 – PQR beschikt sinds kort over het eerste kant-en-klare platform voor deep learning, het DGX-development platform. Door deep learning zijn algoritmes in staat om complexe taken die voorheen enkel door mensen uitgevoerd werden zelfstandig uit te voeren. Dit nieuwe platform is een grote stap vooruit in de technologie en biedt organisaties een breed scala aan nieuwe mogelijkheden om met deep learning en artificial intelligence aan de slag te gaan.

In één dag klaar voor actie

Het DGX-development platform is ontwikkeld door NVIDIA, waarvan PQR onlangs de titel ‘Deep Learning Preferred Partner’ en ‘GPU Virtualization Elite Partner’ heeft ontvangen. Het platform stelt organisaties in staat om in zeer korte tijd een complete oplossing tot de beschikking te hebben waarmee verschillende deep learning modellen op zeer flexibele wijze te trainen zijn. Jits Langedijk, technology officer bij PQR, ziet ook dat de aanlooptijd naar het trainen van algoritmes met het DGX-platform fors korter is waardoor organisaties veel sneller aan de slag kunnen. “De time-to-deliver van een ‘do it yourself’ loopt al snel op van meerdere dagen tot weken. Het platform is in maximaal één dag klaar voor actie.”

Mark Olij, alliance en business development manager bij PQR, is razend enthousiast over de mogelijkheden. “Ik zie zoveel nieuwe kansen voor bijvoorbeeld researchcentra en universitair medische centra.” Zo ziet hij dat onderzoeksdata veel sneller verwerkt kan worden met de DGX. “De tijd van onderzoek tot publicatie kan zo sterk verkort worden.”

Test opzetten

Organisaties die de mogelijkheden van deep learning voor hun organisatie willen onderzoeken, kunnen met de DGX-1 van PQR een test opzetten. Ook kunnen organisaties de mogelijkheden met eigen ogen zien en ervaren in het PQR Experience Center. Bevalt de test goed, dan kan PQR samen met de organisatie onderzoeken waar de kansen liggen op het gebied van deep learning en AI, voorzien in het juiste ecosysteem en alle andere hulp bieden die nodig is voor een succesvolle uitrol van het project. Omdat deep learning met zeer grote datasets wordt uitgevoerd, is het belangrijk dat de data snel toegankelijk is. PQR werkt met leveranciers samen voor een passend storage systeem.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.