Nice to meet you, Nutanix & HPE

Michael in ‘t Hout

Nutanix heeft onlangs een hele interessante aankondiging gedaan. Er is nu nog meer keuze, niet alleen op hypervisor niveau met VMware ESXi, Microsoft Hyper-V, Nutanix AHV en Citrix XenServer maar nu ook op hardware gebied.

“Meet-in-the-channel”

Nutanix software stack zal volledig worden ondersteund op HPE ProLiant servers. Dit zal geen OEM relatie worden zoals met Dell of Lenovo maar dezelfde constructie als met Cisco UCS. Nutanix noemt dit een “meet-in-the-channel” oplossing. Met deze oplossing kunt u een HPE server aanschaffen via PQR en hierop Nutanix laten draaien. De HPE hardware dient wel op de Nutanix Hardware Firmware Compatibility List (HFCL) te staan. Deze lijst kunt u vergelijken met de bekende VMware Hardware Compatibility Matrix.

HPE Supported Hardware

Het support van HPE staat nu gepland voor later dit jaar, Q4-2017. Nutanix is bezig met de twee meest gangbare modellen van HPE, de DL360-G9 en de DL380-G9. Voor de DL360 zal Nutanix All-Flash en Hybride gaan ondersteunen en voor de DL380-G9 zal dit alleen een hybride variant zijn.

Op het gebied van support is het dezelfde constructie als met andere software leveranciers als voorbeeld VMware en HPE. Meestal zal er eerst contact gezocht worden met de software vendor om er zeker van te zijn dat het geen software probleem is en indien het een hardware probleem is moet deze bij de hardware vendor worden aangemeld. Nutanix geeft aan, mocht het niet zeker zijn waar het probleem zich bevindt: Bel ons eerst, dit om verwarring te voorkomen en niet van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Het laatste punt is, indien de hardware wordt vervangen maar support op Nutanix nog niet verlopen is dan is het mogelijk om Nutanix over te zetten naar nieuwe hardware zonder extra licentie kosten. Dit kan uiteraard ook andersom, mocht het zo zijn dat u bestaande servers heeft draaien op HPE en het support is nog niet verlopen, dan kan Nutanix worden geïnstalleerd met volledige support. Er zitten uiteraard installatie vereisten aan maar PQR kan u hier uiteraard bij helpen.

Mocht u meer informatie willen hebben over de mogelijkheden tussen Nutanix en HPE, heeft u bestaande HPE hardware en wilt u kijken of Nutanix geschikt is of wilt u uitleg over Nutanix, laat het mij vooral weten.

Michael in 't Hout, consultant

>> meer blogs