Op hoog niveau verder leren zonder in de schoolbanken te hangen

Maurice Krouwel

PQR Academy: iets voor jou?

De samenleving kan wat jou betreft niet snel genoeg digitaliseren. Werken in de cloud, gevirtualiseerde datacenters, flexibele werkplekken en complexere IT-structuren in elke laag van de samenleving zijn voorbeelden van hoe IT een steeds prominentere rol in ons dagelijks leven inneemt. Technologie verbindt, zowel thuis als op het werk, allerlei apparaten en mensen met elkaar.

Je hebt niet voor niets een opleiding in deze richting gekozen, je weet dat IT de toekomst heeft en dat je kennis gewild is. Echter, je weet ook dat wat je op school geleerd hebt niet afdoende is om de snelle ontwikkelingen bij te houden. In het werkende leven wordt er van je verwacht dat je specifieke kennis hebt en allerlei certificeringen behaalt. Zelfstudie is een enorme opgave, laat staan bepalen welke certificaten nodig zijn om jouw carrièrepad te ondersteunen en die specialist te worden die organisaties ondersteunt bij het laten draaien van hun infrastructuur. Daarom introduceren wij PQR Academy!

PQR Academy is opgericht om ambitieuze, leergierige maar ook praktisch ingestelde IT-ers verder te helpen in hun carrière. Jongens en meiden die extra kennis en verdieping willen opdoen om deze direct in de praktijk toe te passen. PQR Academy leidt intern zowel net afgestudeerden (MBO, HBO en WO) als ervaren IT’ers op. Afgestemd op hun kennis- en ervaringsniveau wordt er voor elke trainee een traject op maat gemaakt. Tijdens het traject kunnen certificeringen op hoog niveau worden behaald, zoals verschillende Microsoft-, VMware-, Citrix-, RES-, HPE en Nutanix-certificeringen. Wij bieden kandidaten een dienstverband met veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden, waarin we niet alleen aandacht besteden aan de technische scholing, maar ook aan de ontwikkeling van softskills als presenteren, klantgericht adviseren en gesprekstechnieken.

Het traject

Een academy op zich is niet uniek, maar de opzet van de PQR Academy is dat wel! Wat PQR Academy vooral anders maakt dan haar concurrenten is het feit dat elke trainee een gepersonaliseerd traject bewandelt. Het traineeship is een lang traject; het gaat niet over het behalen van een enkel certificaat in een half jaar tijd, het gaat over een volledig op maat gemaakt traject waarin verschillende mogelijkheden geboden worden. Voor de echte starter begint het bijvoorbeeld met een functie als end user supportmedewerker. Vanuit daar kan je doorgroeien naar (senior) managed service engineer of je binnen de organisatie specialiseren tot senior system engineer of project consultant op het gebied van o.a. (Hybrid) cloud, automation & orchestration of modern workspace. Afhankelijk van kennis en ambitie zijn er vele mogelijkheden. De trainee wordt beloond met een vaste baan binnen de gelederen van PQR.

De trainees

Yorick Klardie, PQR’s eerste trainee, is zeer enthousiast. Hij heeft voor PQR Academy gekozen, omdat hij liever werkt dan leert, maar wél veel behoefte heeft aan kennis. “Bij PQR leer ik terwijl ik werk en dat past goed bij mij. Daarnaast investeert PQR Academy echt in mij en dat merk je: ik heb een coach die mij dagelijks ondersteunt en PQR stelt tijd en middelen ruim beschikbaar. Hoewel het de bedoeling is dat ik toe werk naar een specifieke functie hou ik momenteel alle opties open, want ik vind eigenlijk alles leuk. PQR ondersteunt me daarin.”

Miguel Bakker, de tweede trainee die zich aanmeldde voor PQR Academy, heeft voor de Academy gekozen omdat hij daar de kans kreeg om cursussen te doen die hij anders niet zou doen. Daarnaast vindt hij het prettig dat ze bij PQR echt een plan met hem hebben: “Ik heb voor PQR Academy gekozen, omdat ze een duidelijk plan van aanpak voor me hebben gemaakt met wat ik nodig heb en waar ik heen ga. Hier word je meegenomen in het proces, je maakt écht onderdeel uit van het bedrijf en er is veel persoonlijke aandacht.”

Aanmelden

Wil jij ook je ambities waar maken bij PQR? Meld je dan hier aan. Maurice Krouwel zit klaar zit klaar om jouw open sollicitatie in ontvangst te nemen en een mooi traject voor je uit te stippelen. Wil je eerst liever nog wat meer weten over de PQR Academy? Klik dan hier.