PQR succesvol over de finish met 4 teams

Viktor van den Berg

Sportieve prestatie tijdens Business Estafette Marathon Rotterdam.

168 kilometer en 700 meter. 15 uur, 25 minuten en 41 seconden. Dat is de totale afstand en de bijbehorende tijd, die door 16 PQR-medewerkers afgelopen zondag tijdens de Business Estafette Marathon in Rotterdam is afgelegd. De Business Estafette Marathon, waarbij je 'te gast' bent bij de gewone marathon, is de race waarin bedrijven in teams van vier personen in estafettevorm een volledige marathon afleggen. PQR deed dit jaar voor de derde keer mee aan dit evenement; dit jaar met maar liefst vier teams.

Goede doel: Het vergeten kind

PQR steunt dit jaar met de loop de stichting Het vergeten kind. Deze stichting heeft als doel dat geen kind vergeten wordt, de organisatie grijpt actief in en werkt samen om ervoor te zorgen dat ieder kind uitzicht heeft op een fijne toekomst.

De voorbereiding

Business Estafette Marathon Rotterdam PQRIn december begint het te kriebelen binnen PQR, wie doen er dit jaar mee met de Business Estafette Marathon? Na twee eerdere deelnames, is de populariteit van dit evenement binnen PQR groter aan het worden. In 2014 nam één team deel, in 2015 twee teams… in 2016 hebben wij vier PQR-teams ingeschreven! Om alle collega’s in goede vorm te krijgen hebben we vier trainingen georganiseerd. Diverse collega’s kwamen op zaterdagochtend vroeg uit de veren om deel te kunnen nemen aan de trainingen.

Voor een stukje herkenbaarheid tijdens de loop vonden we onze strategische partner Nutanix bereid om als shirtsponsor op te treden. Samen met ons eigen logo, het logo van Het vergeten kind en de trainingen waren wij klaar voor de start!

De race

Afgelopen zondag 10 april was het dan zover. Met alle collega’s zijn we naar Rotterdam afgereisd, waarna de laatste hardloopstrategieën werden doorgesproken. Wie is verantwoordelijk voor welke etappe? Hoe kunnen we de wissels zo optimaal mogelijk laten verlopen?

Nadat iedereen was voorzien van een lunchpakket, stoof de groep uiteen en ging iedereen op weg naar zijn of haar start- of wisselpunt. Om 10:00 uur ging de marathon, en dus ook de business estafette, van start. Het prachtige weer, misschien zelfs iets te warm gezien de inspanning, droeg bij aan een geweldige sfeer met daarbij een super enthousiast publiek langs het parcours. De lopers in de vier teams zaten allemaal lekker in hun ritme en de wissels tijdens het parcours liepen op rolletjes. Na iets meer dan 3,5 uur kwam het eerste team over de finish, de overige teams volgden spoedig!

Na afloop was het tijd voor de groepsfoto op het Hofplein met daarop 16 trotse PQR-collega’s! Aansluitend vond een borrel plaats, waarin de sterke verhalen niet van de lucht waren. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde Business Estafette Marathon, waarin de sportiviteit van de PQR-collega’s op de proef werd gesteld en beloond.

Business Estafette Marathon Rotterdam PQR

Op naar volgend jaar

Na de race, aan het begin van de week, lopen sommige collega’s wat verstramd rond. Dat was een mooi en geslaagd evenement! Doen we volgend jaar weer mee? Wellicht zelfs met 6 teams? Wat is dan het goede doel? Tot 2017!

Viktor van den Berg
Solution Architect PQR

>> meer blogs

Reacties

afbeelding van Anoniem
Anoniem

TOP gedaan! Proficiat

Reactie toevoegen