SmartB Connect: zet IoT in voor het verhogen van medewerkerstevredenheid

PQR Innovatie | Hoe kunnen medewerkers makkelijk navigeren in kantoorgebouwen en werkruimtes makkelijk reserveren, zodat ze verzekerd worden van een werkplek?

In samenwerking met HPE en Aruba Networks ontwikkelde PQR een tool waarmee indoor navigatie in kantoren wordt gerealiseerd.

SmartB Connect oplossing

De unieke SmartB Connect oplossing is het antwoord op uitdagingen die tot stand zijn gekomen door het veranderdende landschap in werkomgevingen. PQR is de samenwerking aangegaan met HPE en Aruba Networks voor het afleveren van een “mobile first approach”. Met deze aanpak wordt de kijk op de manier hoe we een kantooromgeving gebruiken verbeterd.

Werkruimtes

Het is voor elk bedrijf mogelijk om gebruik te maken van de SmartB oplossing. Het doel is om kantoren slimmer te maken, zodat de werkomgeving intelligenter wordt. Maak het je medewerkers gemakkelijk om beschikbare werkplekken en vergaderruimtes te vinden en te reserveren. De SmartB Connect oplossing is makkelijk toepasbaar in kantoren, bibliotheken, schoolinstituten en flexwerkruimtes.

De voordelen en functionaliteiten van SmartB Connect op een rij:

OVERZICHT LOCATIE EN RUIMTE

Check-in real-time bij een werkplek of vergaderruimte. Krijg een volledig overzicht van een gegeven locatie of ruimte.

VIND JE COLLEGA'S

Weet je niet waar je collega’s zijn in het kantoorgebouw? Maak het jezelf niet moeilijk en gebruik de SmartB Connect app.

VISUALISEER LOCATIES

Gebruik de plattegrond en beslis welk bureau het beste is om aan te werken (en of het nog beschikbaar is).

REAL-TIME DATA

Hoe kunnen organisaties de werkruimtes van hun medewerkers optimaliseren? Verzamel real-time data op basis van verblijftijd en inzichten van nieuwe en terugkomende gebruikers. Krijg inzicht over werkruimtes en maak deze efficiënter.

WHITE LABEL

De app kan volledig uitgebracht worden in een whitelabel versie en o.a. het startscherm in de huisstijl van jouw organisatie.

FACILITEITEN DIE IN DE BUURT ZIJN

Gebruik de plattegrond om te zien welke faciliteiten in de buurt te vinden zijn. 

HET CMS PLATFORM

Analyseer en monitor de resultaten van het appgebruik. Deel informatie met verschillende stakeholders in managementmeetings. Krijg een beter overzicht van de werkomgeving door informatie te analyseren zoals gemiddelde verblijf- en inchecktijd.

Referentiecase BAR

BAR is een organisatie die bestaat uit de gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De samenwerkingsorganisatie biedt dienstverlening aan meer dan 100.000 inwoners uit deze regio. Binnen deze organisatie had BAR de behoefte om een managementsysteem in de werkomgeving te integreren.

1. Wake up

De Smart B Connect app leidde medewerkers rond in hun werkomgeving om een beschikbare werkplek te vinden. De medewerkers werden geïnformeerd over de aanwezige faciliteiten in hun werkomgeving.

2. Check

De Smart B Connect app bood werknemers de werkplekoplossing aan die ze nodig hadden. De juiste flow van de app zorgden ervoor dat medewerkers de voordelen ontdekten binnen een mum van tijd.

3. See

Door de plattegrond in de app te gebruiken konden werknemers makkelijker beschikbare werkplekken vinden. De medewerkers hadden beter zicht over beschikbare bureaus en vergaderruimtes.

4. Check-in

Het is mogelijk om een werkplek voor de hele dag of voor een bepaald dagdeel te reserveren. Hiervoor checkten medewerkers in bij de werkplek. Zij ontvingen pushberichten met locatie gebaseerde informatie en live updates.

5. Work

De BAR-organisatie was beter in staat om het gedrag van hun medewerkers te analyseren en de werkomgeving te verbeteren. De werkomgeving werd slimmer en intelligenter en leverden betere prestaties op.

Wilt u meer informatie of een demo aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Reacties

Reactie toevoegen