Update uw VMware producten en behoud ondersteuning!

Ronald de Jong

Om ondersteuning te hebben en houden op uw VMware producten, is het belangrijk om te weten in welke fase een product zich bevindt. VMware maakt daartoe gebruik van een Lifecycle Matrix waarin, per product, staat weergegeven welke support-opties er beschikbaar zijn.

VMware hanteert daarbij een tweetal “fases” waarin een product zich kan bevinden:

  • General Support
  • Technical Guidance

De General Support fase is de fase waarin het product volledig wordt ondersteund. Er worden patches uitgebracht, problemen verholpen en functionaliteiten toegevoegd, gedurende deze periode. Ook wordt in deze periode nieuwe hardware en software gecertificeerd voor gebruik met het product.

In de Technical Guidance fase wordt enkel nog support geboden via de “self-help portal” van VMware. Er kunnen nog wel support-requests worden aangemaakt, maar enkel via de web-portal en alleen met lage prioriteit.

Hieronder een overzicht van het verschil tussen de verschillende support vormen:

Zoals te zien is, is het belangrijk dat uw bedrijfskritische omgeving wordt ondersteund op basis van General Support.

De standaard periode die VMware hanteert voor de General Support fase is afhankelijk van het type product.

Voor producten die vallen onder de Enterprise Infrastructure categorie (zoals de SDDC componenten vSphere en vSAN) geldt dat er een periode van 5 jaar General Support wordt geleverd, vanaf het moment dat het product beschikbaar is geworden.

Na deze periode van 5 jaar wordt door VMware nog 2 jaar lang Technical Guidance geleverd.

Voor VMware NSX (een product wat valt in de categorie “Application Platform”) geldt een General Support fase van 3 jaar, gevolgd door een Technical Guidance fase van 1 jaar.

Zorg dat u up-to-date bent

Het is dus erg belangrijk dat u weet welke versies er ondersteund worden en wanneer deze ondersteuning afloopt. Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke producten van VMware waarvan we weten dat een hoop organisaties er nog gebruik van maken, die in het komende jaar, uit General Support zullen vallen.

Voor de complete lijst verwijs ik u graag naar deze pdf

Wilt u ook na bovenstaande data een goede support van VMware ontvangen, zorg dan dat u voor die tijd uw omgeving heeft geüpgraded naar een recentere versie. PQR helpt u daar graag bij.

Neemt u dan contact op met uw accountmanager (of met mij) om een afspraak te maken.

>>> meer blogs