Gemeente 2030

IT groeit mee

Stelt u zich eens voor: het is het jaar 2030 en uw gemeente is getransformeerd naar een digitale gemeente. De IT-organisatie speelt een leidende rol in deze verandering, u heeft de regie in handen en de IT-omgeving is wendbaar voor de nieuwe technologieën en eisen die u te wachten staan. Maar hoe bereikt u dat in uw gemeente? En op welke aspecten moet u zich richten om dit toekomstbeeld te realiseren?
Ontdek het in ons nieuwe E-book
Image

Status Quo: waar staat uw IT-organisatie nu?

Grip en controle over het IT-landschap ontbreekt

Dit heeft niet alleen gevolgen voor de efficiëntie en effectiviteit van uw organisatie, maar ook voor de continuïteit ervan. Door het gebrek aan grip op de voorspelbaarheid van kosten, capaciteit en licenties wordt het lastig om de juiste beslissingen te nemen en efficiënt te plannen.

Security risico's

Met de voortschrijdende technologieën en digitalisering komen ook steeds grotere security risico's om de hoek kijken. Of het nu gaat om kwaadaardige hackers die inbreken op uw systemen, werknemers die onbedoeld gevoelige informatie lekken, of zelfs geavanceerde malware die uw apparaten infecteert, het zijn allemaal risico's die de veiligheid en integriteit van uw gemeente kunnen bedreigen.

De transitie naar de cloud

Cloud belooft betere faciliteiten, meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Maar de transitie zelf kan uitdagingen met zich meebrengen, ook op gebied van de moderne werkplek. Hoe garandeert u dat de kwaliteit, continuïteit en veiligheid gewaarborgd wordt? Hoe beïnvloedt dit bestaande samenwerkingen tussen de gemeente en de burger?

Hoe trotseert u de uitdagingen omtrent regie & wendbaarheid?

Regie en wendbaarheid zijn twee kanten van dezelfde munt in de wereld van IT-beheer. Het behouden van regie betekent het hebben van een helder overzicht en controle over het gehele IT-landschap. Wendbaarheid aan de andere kant, vereist de capaciteit om snel en effectief te reageren op veranderingen. In de context van IT betekent dit dat u de mogelijkheid heeft om snel nieuwe technologieën te implementeren, systemen aan te passen wanneer dit nodig is, en effectief te reageren op mogelijke bedreigingen of problemen die zich voordoen.

Door een strategisch IT-plan te ontwikkelen dat zowel het huidige landschap als de toekomstige technologische trends in overweging neemt, kan een gemeente zowel de regie behouden als wendbaar blijven.

Image

De digitale transitie heeft impact op alle facetten van de dienstverlening bij gemeenten.

PQR biedt 5 richtlijnen voor een soepele transitie.

Lees ons nieuwe E-book
Image

Modernisering van de IT omgeving
Kijk mee bij gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen was toe aan een nieuwe IT-omgeving en gunde dit project aan PQR. PQR stond de gemeente bij tijdens deze modernisering. Als resultaat heeft de gemeente Vlissingen een IT-omgeving die zorgt voor betere dienstverlening aan de burgers en een prettige samenwerking met ketenpartijen. Hiermee is Gemeente Vlissingen klaar voor de toekomst.

Is uw gemeente klaar voor innovatie en de complexiteit die mobiele werkplekken, BYOD, IoT en digitalisering met zich meebrengen?

Lees ons nieuwe E-book
Image