Image

Inventariseren en adviseren: de basis voor een optimale IT-omgeving

Een goede IT begint bij de basis. Een deskundige inventarisatie van uw IT met daarop aansluitend advies zijn daarom essentieel.

Image

Wij veranderen met u mee

De wereld verandert, IT verandert en organisaties veranderen. Daardoor is het is lastig om IT weer aan te laten sluiten bij de organisatie en als het eenmaal staat, wat dan? PQR inventariseert uw  bestaande workloads en applicaties. Er wordt gekeken naar de infrastructuur en of deze nog past bij de organisatie. Maar met het in kaart brengen van de situatie hoe die is, bent u er nog niet. Want hoe gaat de IT binnen de organisatie passen als deze verder verandert?

Big Bang-scenario?

Daarom maakt PQR een roadmap met gefaseerde migraties, gericht op de toekomst en geeft op basis hiervan continu advies. Wat is een roadmap? Eén van onze solution architects maakt samen met het team een planning, waarbij uiteindelijk public cloud-providers worden aangesloten. Wij helpen echter niet alleen met het leveren van het eindproduct, maar stippelen ook de weg daarnaartoe uit. Daarbij blijven wij ondersteuning bieden bij veranderingen in de infrastructuur en de gevolgen daarvan voor de interne processen van de organisatie. 

Door te kiezen voor een hybride cloud infrastructuur, wordt uw organisatie flexibeler en beter schaalbaar. Doordat er zoveel aanbieders zijn, is het echter lastig om daarin de juiste keuze maken. Want hoe houdt u uw datacenter flexibel? Enerzijds door een hybride of multicloud inrichting, maar ook door de diensten die in een moderne workspace om dit flexibel te kunnen integreren. Wij hebben kennis van en ervaring met meerdere cloudproviders. Voor uw organisatie blijft het overzichtelijk, want u heeft alleen met ons als leverancier te maken, in plaats van veel verschillende providers. 


Wij zijn de rustmakers in IT. 

Benieuwd hoe?

De basis is gelegd. Hoe nu verder?

The Road Ahead

Door te kiezen voor een hybride infrastructuur, wordt uw organisatie flexibeler en beter schaalbaar. Nadat wij samen een inventarisatie hebben gemaakt van alle huidige processen en infrastructuur, gaat het pas echt beginnen. Aan de hand hiervan zal op de eerste plaats een doel moeten worden gesteld. Dit is een langetermijndoel, waarbij wij als stip aan de horizon de hybride infrastructuur hebben staan die het beste bij uw organisatie past.

De eerder genoemde roadmap is de leidraad voor het gehele proces. Aan de hand van de inventarisatie wordt een architectuur ingericht, met een planning voor de komende jaren. Er wordt gekeken hoe workspace, datacenter, werkplek en cloud stap voor stap ingericht moeten worden om te kunnen komen tot de meeste optimale IT-infrastructuur.

Soepel van planning naar uitvoering

De transformatie en adoptiediensten die PQR levert, helpen bij de omschakeling en implementatie van de planning. Zo wordt de weg naar de cloud stap voor stap begeleid en geïntegreerd in de organisatie. Wij zorgen daarmee voor een juiste inbedding in de organisatie, zodat niet alleen de inrichting optimaal is, maar ook het gebruik hiervan. Door support en systemen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken draagt PQR bij aan een soepele adoptie binnen de gehele organisatie. 

De solution architect van PQR blijft van begint tot eind aan boord, zodat het proces continu geoptimaliseerd kan worden. Als er nieuwe technologische ontwikkelingen zijn, kan dat snel geïmplementeerd worden, zodat uw organisatie altijd up to date is. SpaceHub: van inventarisatie tot optimalisatie onder één dak

U wilt een schaalbare organisatie die snel kan inspelen op nieuwe behoeftes. Maar bent u benieuwd hoe u een veilige cloudoplossing kan adopteren en tegelijkertijd bestaande legacy-applicaties kan blijven gebruiken? De oplossing: SpaceHub.

PQR heeft een intelligente hub gebouwd die onder andere bepaalt of een workload het beste in de cloud of on-premises kan draaien. Een platform dat veilig, modulair en naadloos te integreren is. Op die manier gebruikt u applicaties en data op de meest efficiënte en effectieve manier. Beheersbaar en geautomatiseerd.