Image

Profiteer optimaal van de kracht van cloud

PQR SpaceHub is uw hub naar de cloud. Een intelligente hub die vendor- en cloudonafhankelijk is en een geïntegreerde en flexibele IT-omgeving creëert. Of het nu gaat om public of private cloud, legacy-infrastructuur en -oplossingen, SaaS, IaaS of PaaS, met SpaceHub neemt PQR de complexiteit uit uw IT-omgeving weg en brengt er rust voor terug. Rust om te werken, te groeien en te innoveren.

SpaceHub

Veilig & gecontroleerd naar de cloud

De organisatie verwacht dat IT flexibel en wendbaar is en dat de IT-afdeling snel in kan spelen op veranderende behoeften. De afhankelijkheid van IT wordt steeds groter en de IT zelf steeds complexer. Vanwege een versnipperd IT landschap, dat lastiger te beheren en beveiligen is, door een almaar toenemend aanbod van diensten en producten maar ook de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën. Al deze factoren beletten bedrijven en hun medewerkers efficiënter te kunnen werken binnen duidelijke structuren en ontneemt hen de kans om zich volledig op de kernactiviteiten te richten. Het belet hen ook om te innoveren, iets wat tegenwoordig eigenlijk essentieel is om te kunnen overleven.

PQR helpt bedrijven om veilig en gecontroleerd de stappen te zetten naar de cloud, in hun eigen tempo. Met SpaceHub biedt PQR een modulair hybride multi cloud platform voor advies, implementatie en beheer van moderne workspace en datacenter oplossingen.

SpaceHub is vendor agnostic, zo zorgen we ervoor dat niemand afhankelijk wordt van één enkele leverancier. Het PQR CTO Office kijkt doorlopend naar de best of breed en let daarbij op de balans tussen prijs en kwaliteit.


Benieuwd naar de kansen van SpaceHub voor uw organisatie? 

Uitdaging

Bedrijven willen graag meer schaalbaarheid, capaciteit, wendbaarheid en flexibiliteit van hun IT-omgevingen om efficiënter te kunnen werken en een duidelijkere structuur te hebben, zowel voor datacenter- als voor werkplekomgevingen. Het inzetten van cloudtechnologie als oplossing kan bijdragen in de gewenste efficiëntie en structuur. Cloud biedt flexibiliteit en wendbaarheid, doordat resources on-demand en op basis van per-per-use afgenomen kunnen worden. Cloud biedt tevens de mogelijkheid om een deel van het beheer te beleggen bij de cloud provider, door diensten as-a-service af te nemen. Dit vereenvoudigt het beheer aanzienlijk. Vaak wel met de aantekening dat ook de bestaande legacy-diensten en -omgevingen hierbinnen kunnen blijven functioneren.

De kans bestaat dat bedrijven, met het kiezen voor een cloudstrategie, in een spagaat terechtkomen. Hoe moeten ze nu voor een hybride strategie kiezen, waarbij ze zowel de voordelen van cloudomgevingen kunnen gebruiken als hun legacy-omgevingen kunnen waarborgen? Welke cloud is het meest geschikt voor onze organisatie, Private Cloud of Public Cloud? Welke provider moeten we kiezen? Microsoft Azure of Amazon Web Services? Welke diensten hebben we nodig? Hoe migreren we naar de cloud? Hoe richten we het beheer in? En hoe zorgen we ervoor dat we grip houden én het maximale uit de cloud blijven halen?

 


Aanpak

1.
Tijdens de Inventarisatiefase brengen we de huidige omgeving in kaart en bepalen we samen de eisen rondom belangrijke thema’s als beschikbaarheid en veiligheid voor uw workloads, applicaties en infrastructuur.
Inven­tari­satie­fase
2.

Daarna start de designfase, waarin we het ontwerp en de cloudarchitectuur bepalen. Ook maken we een transitieroadmap met deelprojecten, waarbij we rekening houden met uw prioriteiten, quick wins en het verandervermogen van uw organisatie.

Design­fase
3.

In de transitiefase bouwen we uw nieuwe IT-omgeving op volgens onze bewezen projectaanpak. Vanaf de start van deze fase nemen uw volledige infrastructuur in beheer en verplaatsten we workloads gefaseerd naar de cloud. Daarbij voeren we direct optimalisaties door, zodat de omgeving vanaf dag 1 kostenefficiënt en beheersbaar is.

Tran­sitie­fase
4.
Tijdens de beheerfase wordt het beheer verder ingericht volgens de ITIL en SIAM-standaarden. De consultants van PQR regelen incident-, change- en problemmanagement in, alsmede performance- en capaciteitsmanagement.
Beheerfase
5.
In de optimalisatiefase identificeren we verbeteringen en voeren deze in afstemming met u door. Bijvoorbeeld om de performance te verbeteren of de kosten te verlagen. Zo blijft u ervan verzekerd dat het platform optimaal blijft aansluiten op uw behoeften.
Opti­mali­satie­fase
6.
Met PQR SpaceHub is nu een stevige basis voor toekomstige innovaties gelegd. Vanuit deze basis komen we in de innovatiefase en werken we samen aan het vergroten van de meerwaarde van IT. Een transformatie van uw bedrijfsvoering, het doorvoeren van innovaties, het implementeren van slimme apps – de kansen en mogelijkheden bespreken en prioriteren we met elkaar. En natuurlijk kunt u op PQR rekenen bij de implementatie daarvan. Zo ontzorgen wij u gedurende de totale lifecycle.
Inno­vatie­fase

  Oplossing

  Modulaire hybride multi-cloud infrastructuur

  Wij helpen klanten met complexe transformaties van hun IT. Hiervoor hebben wij SpaceHub ontwikkeld. SpaceHub biedt een modulaire hybride multi-cloud infrastructuur,  aangevuld met transitie- en beheerdiensten. Hiermee zorgen wij ervoor dat niet enkel uw transitie naar de cloud vlekkeloos verloopt, maar ook dat uw infrastructuur hierna optimaal blijft functioneren zodat uw medewerkers prettig kunnen werken.

  Legacy-oplossingen

  Binnen SpaceHub is ook een rol weggelegd voor bestaande legacy-omgevingen. Immers voor veel bedrijven geldt dat een afscheid van hun (on-premises) legacy-infrastructuur en -oplossingen nog niet haalbaar is omdat bepaalde applicaties of workloads niet in de cloud kunnen of mogen vanwege wet- en regelgeving. PQR integreert deze legacy-oplossingen, ook de applicaties, volledig binnen SpaceHub en zorgt met haar jarenlange ervaring ervoor dat alles met elkaar interoperabel is.

  Innovatief en onafhankelijk

  SpaceHub is uw hub naar de cloud, waarbij wij de complexiteit voor u wegnemen. Via de hub ontsluiten wij continu nieuwe innovatieve diensten, die u als onderdeel van SpaceHub kunt afnemen. De SpaceHub oplossing is vendor- en cloudonafhankelijk, en biedt u een oplossing die altijd optimaal aansluit op uw specifieke behoefte. Met de SpaceHub diensten ontzorgen wij u gedurende de totale lifecycle van uw IT-infrastructuur.

  SpaceHub

  Image
  Logo Noorderbreedte
  Image

  Image

  Solutions

  In SpaceHub gebruikt PQR best practices om bedrijven uit verschillende branches het beste te kunnen ondersteunen. Op basis van deze best practises kunnen bedrijven binnen het SpaceHub platform kiezen uit een set aan voor gedefinieerde Solutions, samengesteld op basis van producten van onze partners, tech leiders zoals Aruba, Citrix, HPE, Microsoft, Nutanix en VMware.


  Met Back-up en Disaster Recovery as a Service is uw organisatie optimaal beschermd tegen gegevensverlies en beschikt u na een calamiteit binnen de kortst mogelijke tijd weer over de data en informatie.
  Meer informatie over Back-up en Recovery.


  Altijd en overal veilig kunnen werken?