Image

Een zorgeloze transitie van oud naar nieuw.

Nadat de weg naar het einddoel is uitgestippeld, gaat de transitiefase in. PQR neemt ook in deze fase alle zorgen uit handen. 

Image

PQR beheert IT van as-is naar to-be

PQR kijkt naar de huidige situatie van uw IT en kan deze ‘as is’ in beheer nemen. Dit geeft uw medewerkers de tijd om bezig te zijn met vernieuwingen. De intensiteit van onze dienstverlening is afhankelijk van de huidige situatie, maar is altijd van het hoogste niveau.

Valideren en optimaliseren

Als wij uw IT in beheer hebben genomen, wordt de IT-omgeving volgens het nieuwe ontwerp opgebouwd, in uw datacenter, een extern datacenter en/of in een publieke cloud, en wordt door middel van acceptatietests gevalideerd. Na een succesvolle proefmigratie kan de nieuwe IT-omgeving in gebruik worden genomen. Daarmee is de eerste optimalisatieslag voltooid. 

Wij zijn de rustmakers in IT. 

Benieuwd hoe?

Gefaseerde migratie

In de gezamenlijk opgestelde roadmap staat hoe de verschillende onderdelen van de nieuwe IT- en cloudinfrastructuur in gebruik worden genomen. Daarbij wordt per onderdeel bekeken wat voor u de beste oplossing is. Dit kan bijvoorbeeld een migratie van data of systemen zijn, of een transitie waarbij de gebruikers gefaseerd overgaan naar een nieuw systeem. Op basis van de beschikbare tijd voor de migratie, maar ook kosten en risico’s worden keuzes gemaakt. Waar mogelijk worden datasets vooraf gerepliceerd of gesynchroniseerd om de migratiemomenten kort te houden en fallback-scenario’s te creëren. Door middel van een proefmigratie wordt de migratie vooraf getest, inclusief de benodigde doorlooptijd. Zo kunt u blijven doorwerken en ondervindt de dienstverlening naar uw klanten en gebruikers minimale hinder.

Hulp bij het migratieplan

PQR helpt u bij het schrijven en uitvoeren van acceptatietesten en maakt samen met uw organisatie een migratieplan. Op basis van dit plan wordt de migratie voorbereid en getest, zodat u met een gerust hart kunt migreren naar uw nieuwe IT-omgeving.