De 5 security-uitdagingen voor onderwijsinstellingen

Een solide beveiliging van IT-systemen is cruciaal.

Onderwijsinstellingen hebben een grote verantwoordelijkheid op het gebied van beveiliging. Leerlingen en ouders moeten er altijd op kunnen rekenen dat educatieve instellingen zorgvuldig met hun data en dus privacy omgaan. Daarnaast gebruikt de educatieve branche steeds meer digitale leermiddelen. Hiervoor is een solide beveiliging van de IT-systemen cruciaal. WatchGuard onderscheidt vier belangrijke uitdagingen voor schoolbestuurders als het gaat om security in het onderwijs.

Scholen verwerken veel privacygevoelige gegevens en slaan deze op. Mede door de nieuwe meldplicht datalekken die op 1 januari 2016 van kracht is geworden, ligt er een grote druk bij scholen om daar veilig mee om te gaan. Bovendien hebben onderwijsinstellingen te maken met jeugd en jongvolwassenen die de digitalisering in rap tempo binnen de muren van de instelling brengen. Dat betekent niet alleen dat hun eigen apparatuur moet werken met de schoolsystemen, maar ook dat de schoolsystemen veilig genoeg zijn. Alleen op deze wijze krijgen enthousiaste jongelingen niet de gelegenheid om de systemen plat te leggen door bijvoorbeeld een DDoS-aanval.

Uit onderzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en PWC blijkt dat scholen in het primair en secundair onderwijs op het gebied van privacy- en informatiebeveiliging vooral gebruikmaken van ‘gezond verstand’. Ze weten dus veelal niet of ze aan de nieuwe wet- en regelgeving voldoen en hebben onvoldoende inzicht in hun ICT-beveiliging. WatchGuard heeft een aantal zeer essentiële uitdagingen en verantwoordelijkheden van scholen op een rij gezet in een whitepaper.

Download hier de WatchGuard whitepaper

>> naar Whitepapers