De IT-afdeling moet service gaan leveren

Executive People | maart 2016 | Marcel van der Plaat | De IT-afdeling van de klant bepaalde in het verleden vaak hoe alles werd gebruikt en ingericht

It ain't over 'til it's over, zijn bekende woorden van zanger Lenny Kravitz. Voor IT lijkt die zelfde vlieger op te gaan. Voor veel IT-leveranciers geldt dat de leverancier haar handen ervan af trekt zodra het product of de dienst eenmaal bij de klant is geleverd of geïmplementeerd. In de praktijk begint dan pas de organisatorische uitdaging voor de klant.

Dat hebben we bij PQR, advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen, ook ingezien", vertelt Marcel van der Plaat in gesprek met Executive People. Van der Plaat is als Service Delivery Manager bij PQR verantwoordelijk voor de nieuwe PQR Lifecycle Services. "We merkten dat er bij klanten meer behoefte ontstond voor ondersteuning na het opleveren van IT-producten of -diensten. Klanten gaven aan dat na afloop van een project de focus van de leverancier vaak verdwijnt en dat de bal dan bij de klant ligt", aldus Van der Plaat.

Download hier het artikel

PQR Lifecycle Services

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn op het gebied van datacenter, workspace en cloud, biedt PQR u de Lifecycle Services. Deze services richten zich op de continuïteit, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, capaciteit, veiligheid, snelheid en schaalbaarheid van uw IT-omgeving en zijn van cruciaal belang om toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren aan uw interne bedrijfsprocessen. Bekijk hier de brochure of neem contact op met ons om u te kunnen informeren over de toegevoegde waarde die de Lifecycle Services u kunnen bieden.

IT wordt een steeds crucialer onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Waar u ook bent, het moet altijd beschikbaar en binnen bereik zijn. Een verstoring in de IT kan desastreuze gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit. Een belangrijk...