Pokémon Go had in de cloud nóg beter gepresteerd

Executive People | november 2016 | Peter Sterk | Pokémon Go had in de cloud nóg beter gepresteerd

Het starten met de cloud lijkt soms zo gemakkelijk. “Voor veel bedrijven is het kiezen voor een clouddienst en het integreren ervan in de bestaande infrastructuur echter een behoorlijke drempel”, vertelt Peter Sterk, Solution Architect bij cloudintegrator PQR.

De cloud moet volgens Sterk geen doel op zich zijn, maar een middel. "Het uitbesteden van 'commodity'-diensten naar de cloud zoals mail, kan wel een doel zijn. Juist dergelijke standaarddiensten waarin een IT-afdeling zich niet kan onderscheiden, kunnen beter bij een cloudprovider worden ondergebracht. Op die manier krijgt de IT-afdeling meer ruimte om na te denken hoe IT kan bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de organisatie”, stelt Sterk.

 

Download hier het volledige artikel, gepubliceerd in Executive People

Build, connect en extend: op weg naar de hybride cloud
30/03/2016
De hybrid cloud wordt de standaard! Vandaag de dag zien we dat steeds meer organisaties een ‘cloud first’-strategie toepassen, maar hoe pakt u dit aan?
Cloud Discovery Workshop
Worstelt u met een IT-uitdaging en wilt u weten of cloud daarvoor de juiste oplossing is? Met de Cloud Discovery Workshop gaat PQR met u in gesprek over wat cloud uw organisatie kan bieden. U maakt kennis met de mythes en mogelijkheden van cloud en...
 
Als cloud integrator ondersteunt PQR u in het ontwikkelen van een hybride cloudomgeving. In deze ePaper leest u het hoe en waarom van de hybride cloud. Build, connect en extend.