PQR Experience App laat organisaties nadenken over mobiele strategie

Locatiegebaseerde diensten met behulp van beacons

De Meern, 24 oktober 2016 – Cloud integrator PQR lanceert de PQR Experience App, de mobiele verrijking van een bezoek aan het PQR Experience Center (PEC). De app maakt gebruik van het Aruba Meridian Mobile App platform en beacons. PQR, Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company, en Sparked, hebben de app gezamenlijk ontwikkeld.

De PQR Experience App verrijkt

Het PQR Experience Center is ontworpen voor eindgebruikers die nadenken over vraagstukken die met flexibele IT te maken hebben. In het Experience Center maken zij kennis met de nieuwste technologieën, oplossingen en best practices. Zij ervaren aan den lijve hoe het is om mobiele werker, thuiswerker of kantoorwerker te zijn.

De PQR Experience App is een uitbreiding en verrijking van het bezoek aan het PEC. De app heeft een spilfunctie tijdens de PQR Experience en laat de gebruiker kennis maken met mobiel afspraken maken en beheren, indoornavigatie, locatiegebaseerde berichtgeving, contact en informatie verkrijgen.

Drie use cases, beacontechnologie en de juiste app-ontwikkelaar

PQR heeft drie use cases beschreven: bezoekers van een ziekenhuis, museum en gemeente krijgen door middel van de app informatie. Deze use cases zijn in vrijwel alle branches toepasbaar. Door slim gebruik te maken van mobiele technieken worden mensen actief geïnformeerd en vinden ze eenvoudiger de weg binnen een pand.

De Aruba beacons zenden radiosignalen uit die worden opgepikt door zowel iOS- als Android-apparatuur waarop de mobiele app op basis van het Aruba Meridian-platform is geïnstalleerd. Sparked heeft de app technisch ontwikkeld en maakt van de smartphone een handig instrument voor indoor-locatiebepaling en –navigatie, locatiegebaseerde pushberichten en andere locatiegebaseerde interactieve mobiele diensten.

Mogelijkheden in de praktijk

De app geeft een concreet beeld van mobiele mogelijkheden in de dagelijkse praktijk. Het demonstreert hoe organisaties op een relatief eenvoudige manier de dienstverlening aan klanten en bezoekers significant kan verbeteren. Een bezoek aan het PQR Experience Center in combinatie met de use cases in de app, laat organisaties nadenken over de mobiele strategie die past bij het realiseren van bedrijfsdoelstellingen.

In het PQR Experience Center kunt u zelf ervaren wat Mobile Engagement in de praktijk betekent. Download de PQR Experience App in de Apple App Store of de Google Play Store en ervaar zelf de voordelen van indoornavigatie en het proactief en ‘persoonlijk’ informeren van uw gasten.

Meer informatie en beeldmateriaal

PQR, Karin Mulder, Marketing & Communicatie Manager, tel: +31 (0)30 6629729, e-mail: karin.mulder@pqr.nl.

 

>> PQR-bedrijfsprofiel

 

Architecting the On-Demand Digital Business - Gartner Catalyst 2016
24/11/2016
Van 15 tot en met 18 augustus 2016 vond in San Diego (CA) het jaarlijkse Gartner Catalyst plaats.