PQR-fonds

Ondersteuning van maatschappelijke projecten

In 2005 is op initiatief van onze medewerkers het PQR-fonds opgericht. Hiermee worden projecten ondersteund, waarbij de inzet van ICT of een financiële bijdrage de situatie verbetert van kinderen, maar ook van volwassenen, die ziek, gehandicapt of anderszins beperkt zijn. Kent u een goed doel die bij deze insteek past? Laat het ons weten!

Beatrixziekenhuis

Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis. Met een groot aantal gedreven professionals staat het Beatrixziekenhuis garant voor hoogwaardige medisch specialistische zorg.

CF Community (NCFS)

CF staat voor Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) maakt zich sterk voor mensen met CF. Met de CF Community wordt een platform geboden om online onderling contact te hebben met...

ColSensation (KWF)

ColSensation; een meervoudige beklimming van de Mont Ventoux berg, welke van de deelnemer een inspanning vraagt om een sportieve prestatie neer te zetten én een bijdrage te leveren aan meerdere goede doelen, waaronder KWF Kankerbestrijding.

Duchenne Heroes

Duchenne Heroes, een meerdaagse mountainbiketocht, geeft honderden kinderen die lijden aan de slopende spierziekte Duchenne hoop op een medicijn.

Emma at Work is een non profit uitzendbureau en is een initiatief van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Fight cancer

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert. (Bijdrage PQR 2016.)...

Het vergeten kind

In Nederland hebben duizenden baby’s, peuters, kleuters en tieners de pech om niet op te groeien in een stabiele en veilige thuisomgeving. Vele duizenden van hen slapen niet eens meer in hun eigen bed. (Bijdrage PQR 2016.)

Join for Joy

Deze stichting organiseert zomerkampen en sportactiviteiten in scholen in ontwikkelingslanden. Op deze manier probeert de stichting kinderen een mogelijkheid te geven om zichzelf vrij te kunnen uitdrukken.

Kinderhospice Binnenveld

Ook wanneer een kind ernstig ziek is, gaat het leven ‘gewoon’ door….
Kinderhospice Binnenveld is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf  langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en...

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. (Bijdrage PQR 2016.)

Manege De Hazelaar

Manege De Hazelaar is geen doorsnee rijvereniging; een van de doelstellingen van de vereniging is het bevorderen van integratie tussen valide ruiters en ruiters met een beperking.

Mytylschool De Thermiek

De Thermiek is een school voor Speciaal Onderwijs aan leerlingen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen (meervoudig gehandicapt). Ook wordt de school bezocht door leerlingen met een indicatie Langdurig Ziek.

Orphan Impact

Orphan Impact leert weeskinderen in Vietnam 'hoe' ze moeten leren en niet 'wat' ze moeten leren. Het Orphan Impact programma is ontworpen om belangrijke vaardigheden van kinderen te ontwikkelen die ze nodig hebben om succesvol te kunnen zijn...

Prinses Máxima Centrum

PQR is in 2014 sponsor geweest van Culinair Uithoorn. De opbrengst van dit evenement ging naar het goede doel: Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: juist wanneer ouders en kinderen elkaar het hardst nodig hebben is dit van onschatbare waarde.  (Bijdrage PQR 2017)

Special Olympics European Games

In september 2014 vonden de Special Olympics European Games plaats. Tijdens de European Games konden de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op Europees niveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen...

Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet-mobiele, terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

Stichting Calipso

Stichting Calipso is een wooninitiatief van ouders met een zoon of dochter met een verstandelijke beperking.

Stichting DaDa

De DaDa Run For Value is een jaarlijks evenement tijdens de marathon van Rotterdam. Dit evenement is official partner van de Rotterdam Marathon. Het evenement is een samenwerking tussen Peak Value en Stichting DaDa.

Stichting De Hond Kan De Was Doen

Niets is meer vanzelfsprekend als je leeft met een beperking of langdurige ziekte. Deze stichting werft geld, zodat we volwassenen en kinderen met een beperking hun hulphond kunnen laten trainen in de thuissituatie. (Bijdrage PQR 2016.)

Stichting Hartedroom

Een kleine 1.000 kinderen in Nederland lijdt aan cardiomyopathie. Een ernstige, vaak aangeboren, hartspierziekte. Bijna de helft van deze kinderen sterft binnen vijf jaar na constatering van de ziekte. Of kan alleen verder leven na een...

Stichting Hartekind

Jaarlijks worden er 1500 kinderen geboren met een hartafwijking (1 op de 120 baby's). Er overlijden nog steeds kinderen met een aangeboren hartafwijking, omdat de medische wetenschap nog niet ver genoeg is. (Bijdrage PQR 2015, 2016)

Stichting Heppie

Geen jeugd met fijne herinneringen, maar als kind er altijd alleen voor staan. Voor duizenden kinderen in Nederland is dit de realiteit. Bij Heppie zien we dat in veel kinderlevens meerdere problemen tegelijk spelen. (Bijdrage PQR 2016.)

Stichting Het Vaarthuis

Stichting Het Vaarthuis faciliteert twee voormalige schoolwoningen als beschermde woonvormen. In de woningen wordt ondersteuning geboden aan jonge mensen met autisme en een normale tot hoge intelligentie en jongeren met een lichte verstandelijke...

Stichting Hulphond Nederland

Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De therapeuten van Hulphond Nederland zijn ervaren en gekwalificeerde hulpverleners en hebben intern een opleiding tot hondentrainer gevolgd. (Bijdrage PQR 2016.)

Stichting Juul

Stichting Juul heeft als doel het inzamelen van geld ten behoeve van het onderzoek naar en de bestrijding van kinderkanker. 100% van de opbrengsten gaat naar het Prinses Maxima Centrum. (Bijdrage PQR 2017)

KDC Aandachtslab

Een kinderdagverblijf met zorg op maat. De kinderen van het KDC AandachtsLab zijn bijzonder, maar bovenal ook gewoon kinderen en deelnemers aan de maatschappij!

Stichting Onky Donky

Stichting Onky Donky vindt dat elk kind recht heeft op een zorgeloze jeugd. Juist kinderen met een beperking of zorgelijk bestaan verdienen wat extra aandacht in een veilige en liefdevolle omgeving.

Vanuit het Onky Donky Huis in Ouwehands...

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker heeft als doel het organiseren en verzorgen van een fijne dag voor gezinnen met een kind in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar die door een chronisch fysieke aandoening langdurig onder behandeling is.

Stichting Stofwisselkracht

Stichting Stofwisselkracht werft fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten door het organiseren van sportieve en sociale activiteiten.

Stichting Syndroom van de Lach

Stichting Syndroom van de Lach stelt zich ten doel om kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking mee te kunnen laten doen aan dolfijnondersteunde therapie bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) in Curaçao,...

Stichting Ubuntu goes Dutch

Stichting Ubuntu goes Dutch is een stichting die zich inzet voor de gemeenschap uit Genadendal in Zuid- Afrika, in de buurt van Kaapstad.

Stichting Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen.

Universiteitsfonds Limburg/SWOL

Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL is preferred partner van Universiteit Maastricht (UM) en werft fondsen voor de ondersteuning van het wetenschappelijk onderwijs en het hoogwaardige onderzoek aan de UM en voor de verbinding tussen de UM en zijn...

Villa Pardoes

Sprookjesachtig vakantieverblijf, spierpijn van het lachen, vrienden voor het leven, even geen gedokter, een weekje onbekommerd genieten, tranen van geluk …. Villa Pardoes is heel veel. (Bijdrage PQR 2017)

Wakibi

Wakibi is een non-profit organisatie die dagelijks de strijd tegen armoede aangaat in ontwikkelingslanden. Wakibi gelooft in zelfredzaamheid en ondernemerschap en biedt daarvoor een uniek concept via microfinanciering. (Bijdrage PQR 2016.)

Wijkcentrum De Brink

Wijkcentrum De Brink is een centrum dat overdag wordt gerund door mensen met een beperking. Ongeveer de helft van deze mensen hebben een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding en kunnen niet meer '...

WoonZorgcentra Haaglanden

De Tovertafel is een speels product dat ouderen in de midden- tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding. (Bijdrage PQR 2016.)

’t Hooghe Landt actiedag (Alpe d’HuZes)

Op de actiedag van 't Hooghe Landt college is geld ingezameld om een team te sponsoren dat heeft deelgenomen aan de Alpe d'Huzes. Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor...

Bijdrage vanuit PQR-fonds aan goede doelen
Stichting Onky Donky, Kinderhospice Binnenveld, Stichting Hartedroom