SpaceHub Green:
totaalaanpak voor
sustainability in IT

Image

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij PQR vanzelfsprekend. Met SpaceHub Green kijken we verder dan CO2 en milieu: we bouwen aan een totaalaanpak voor maatschappelijk verantwoorde IT.


Om de continuïteit van uw bedrijf te garanderen heeft u meer nodig dan solide financiën. De rol die u speelt in de maatschappij en uw impact op de aarde zijn minstens net zo belangrijk. Diversiteit en inclusie horen daarbij, net als het vergroenen van uw IT.

IT als startpunt voor sustainability

Hoe helpt IT u bij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Binnen SpaceHub Green bieden we daar verschillende oplossingen en diensten voor. Natuurlijk om uw eigen IT te verduurzamen, bijvoorbeeld met energiezuinige hardware. Maar ook in de rest van uw bedrijfsproces zitten veel kansen om duurzamer te gaan werken. We ontwikkelden SpaceHub Green vanuit onze visie op IT, zakendoen en maatschappij. We praten er dus niet alleen over, we brengen het zelf dagelijks in de praktijk.

Zelf aan het werk met MVO en duurzame IT? Leer van onze ervaring met het gratis inspiratie-e-book Maatschappelijk verantwoord ondernemen en PQR.

Download het gratis e-book
Image
Image

Battolyser Systems zet in op duurzame missie met PQR als IT-partner

Het Nederlandse bedrijf Battolyser Systems heeft ’s werelds eerste geïntegreerde batterij-elektrolyser systeem ontwikkeld en gerealiseerd. Hiermee helpen ze om een van de belangrijkste uitdagingen van onze generatie te realiseren: een betaalbare energietransitie waarbij voldoende energievoorziening is gewaarborgd. Om volledige focus te kunnen houden op de duurzame missie en het product heeft Battolyser Systems de IT uitbesteed aan PQR. Lees de hele case.

Sustainability bij PQR 

Door de lat voor onszelf hoog te leggen, komen we verder met sustainability. We zijn gecertificeerd voor Niveau 3 op de internationaal erkende MVO-prestatieladder en Niveau 5 op de CO2- Prestatieladder. 

Bij het assessment door Ecovadis haalden we het niveau Gold als eerste IT managed service dienstverlener in Nederland!

Meer over sustainability-doelen van PQR
Image
Image

SpaceHub Green is veel meer dan CO2-reductie in datacenters of apparatuur een tweede leven geven. We investeren in Ethiek, Milieu, Mensen en de Digitale toekomst. Voor elk gebied zijn zowel doelstellingen en maatregelen als de internationaal erkende SDGs toegewezen.

Image
Image
Sustainability doe je samen
Samen met Bechtle AG werken we aan duurzame IT, diversiteit en inclusie.

Duurzaamheid, diversiteit en kennis

PQR brengt rust in uw IT, maar is ook een kennishuis. We moedigen elkaar altijd aan om nieuwe kennis op te doen en dit te delen. Intern, maar ook als spreker op congressen en events. Diversiteit en inclusie helpen ons om talent optimaal te benutten en kennis makkelijker binnen te halen.

Certificeringen voor MVO en duurzaamheid

PQR is gecertificeerd voor:

  • ISO 14001
  • Ecovadis Gold 
  • MVO prestatieladder niveau 3
  • CO2 prestatieladder niveau 5
Image
Sustainability doe je samen
Hoe kun je transformeren en tegelijkertijd duurzame keuzes maken?
Beluister de podcast Duurzame transformatie en leiderschap met Marijke Kasius op Spotify.

Meer lezen, luisteren en kijken rondom SpaceHub Green:

Video – PQR maakt het verschil in de digitale sector

‘Ik denk dat we minder moeten oordelen over hoe iemand doet of naar dingen kijkt.’ De Taskforce Diversiteit & Inclusie vraagt aandacht voor het belang en de kracht van diversiteit, inclusie en het benutten van ieders talenten.
Bekijk de video

Artikel - PQR is binnen drie jaar CO2 neutraal:

Duurzaamheid is een keuze, zo vertelt Marijke Kasius, CEO bij PQR. En voor PQR maakt ze die keuze. Dat betekent bijvoorbeeld dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een rol hebben binnen PQR, maar ook dat ze een paperless office van de ene op de andere dag werkelijkheid maakte. Binnen drie jaar moet PQR CO2-neutraal zijn.
Lees het artikel