Utrecht, 12 mei 2022 – Het Nivel heeft na een uitgebreide RFI/RFP procedure gekozen voor PQR om het beheer en de ICT-infrastructuur uit te besteden.

PQR heeft met het Nivel een langdurige overeenkomst gesloten waarbij het Nivel beschikt over een Moderne Werkplek waarmee efficiënt toegang wordt verkregen tot alle benodigde applicaties. Voor het plaatsen van de applicaties en data is gekozen voor de SpaceHub hybride cloudoplossing waarbij de Microsoft Azure-omgeving de basis vormt, samen met een Private cloud-omgeving waar een verwerkersovereenkomst voor is afgesloten.

Optimale ICT en flexibel samenwerken

Om optimaal gebruik te kunnen maken van nieuwe ICT-mogelijkheden in de markt, en flexibel samen te kunnen werken met andere onderzoeksinstellingen, wil het Nivel graag ondersteund worden door een ervaren en kundige Nederlandse ICT Managed Service Provider. De verantwoordelijkheid voor beheer, continuïteit, beschikbaarheid, compliance en veiligheid van de ICT-infrastructuur en ICT-functionaliteiten op dienstenniveau worden daarin zorgvuldig belegd, zodat het Nivel zich optimaal kan richten op de missie en ambitie van “Kennis voor betere zorg”.

Migratie, adoptie & beveiliging

PQR zorgt voor de migratie vanuit de latende partij en zal vervolgens de transformatie naar de doelarchitectuur uitvoeren. Door het uitvoeren van een adoptietraject worden de medewerkers van het Nivel in staat gebracht optimaal te kunnen werken met de nieuwe omgeving. PQR gaat naast het volledige beheer en de Servicedesk ook de SIEM/SOC-dienst leveren zodat het Nivel goed beveiligd is.

Prof. Dr. Ir. Roland Friele, Adjunct-directeur en hoofd onderzoek Nivel: We zijn ons steeds meer bewust van onze afhankelijkheid van een goed werkende ICT-omgeving die aansluit bij de behoeften van onze medewerkers. Het onderzoek zelf en de methoden ontwikkelen zich snel en daarbij is een goede en betrouwbare onderzoekinfrastructuur van groot belang. Nog niet zo lang geleden hadden we de hele ICT-infrastructuur bij ons fysiek op locatie, dat is niet langer nodig. We zien vooral in de samenwerking met andere organisaties en onderzoekers dat nieuwe kansen en mogelijkheden in het onderzoek zich afspelen in de publieke cloud. Maar natuurlijk mag dit niet ten koste gaan van de veiligheid van onze onderzoekdata.

Prof. Dr. Cordula Wagner, Directeur Nivel: Met PQR willen we veiligheid, gebruikersgemak en deskundige ondersteuning zeker stellen als het gaat om de ICT-voorzieningen. Een partij die bekend is met ons soort onderzoekorganisaties, goed op de hoogte is van ontwikkelingen in de ICT en weet wat we nodig hebben. We kijken uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking met PQR, waarbij onze onderzoeken nog beter tot hun recht komen.

Marco Lesmeister, Managing Director bij PQR: Wij zijn heel blij met het Nivel als nieuwe klant. De ICT- infrastructuur is essentieel in de dienstverlening van het Nivel. Het vertrouwen dat het Nivel in PQR heeft uitgesproken met deze meerjarige overeenkomst toont aan dat we als PQR onze managed services dienstverlening goed op orde hebben. We gaan helpen met de innovatie van de ICT bij het Nivel en ervoor zorgen dat we rust maken voor het Nivel.

Over het Nivel

Het Nivel is een publieke kennisorganisatie die onderzoek doet naar de gezondheidszorg. Het Nivel biedt kennis om de gezondheidszorg in Nederland beter te maken door het doen van hoogwaardig, betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek naar vraagstukken in de zorg met een groot maatschappelijk belang. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Universiteiten, Patiëntenorganisaties en Beroepsorganisaties waarbij het Nivel elke dag grote hoeveelheden zorgdata verzamelt en de resultaten van onderzoeken publiceert.

Over PQR

Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloud-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij het SpaceHub platform en jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van werkplekken, data en applicaties, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten zorg, educatie, overheid en financieel zakelijke dienstverlening.

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland, zodat onze klanten kunnen werken en groeien. De IT-professionals van PQR streven elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

 

Nivel

 

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.