PQR, Rustmakers in IT, kondigt vandaag de overname aan van werkplek- en datacenterspecialist Fondo. De overname versterkt de expertise van PQR op het gebied van VMware en Microsoft en ondersteunt de SpaceHub-propositie waarmee het bedrijf zijn klanten ontzorgt in hun cloudreis.

“Specifieke technische kennis van werkplekken is van onschatbare waarde voor onze klanten, zowel in implementatie als managed services”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Met Fondo halen we meer kennis en kunde rond VMware en Microsoft in huis, waarmee we maatwerk kunnen leveren aan klanten voor hun digitale werkplekken en het moderne datacenter. Dit past als gegoten in ons SpaceHub-concept waar innovatie bovenaan staat.”

SpaceHub is de managed services propositie van PQR die organisaties naar de cloud brengt en op basis van as-a-Service klanten ontzorgt. Werkplekbeheer is één van de pijlers van SpaceHub, waarvoor met deze overname de beschikbare kennis wordt versterkt.

Marc van Rinsum, mede-oprichter en managing director van Fondo: “Na de opzet en ontwikkeling van onze op VMware en Microsoft gebaseerde werkplekoplossingen zochten we naar een manier om deze snel naar een breder publiek te brengen. De aansluiting bij PQR biedt ons de schaal en slagkracht om dat te realiseren en tegelijkertijd verder te innoveren.”

De overname van Fondo volgt kort op het nieuws dat PQR de infrastructuurspecialist Axez heeft overgenomen en zelf onderdeel is geworden van Bechtle AG. Het bedrijf breidt door verdere overnames zijn dienstenportfolio uit, om klanten één contactpunt te bieden voor levering, implementatie én het beheer van moderne werkplekken, hybride cloudomgevingen, networking en security.

Van Rinsum en mede-oprichters Kees Vink en Marcel Lagendijk blijven na de overname actief in het managementteam van PQR om verdere groei aan te sturen.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.