WiFi as a Service

In het tijdperk van constante connectiviteit is een betrouwbare wifi -verbinding geen luxe, maar een basisbehoefte. Wifi as a Service voorziet uw organisatie van een snelle, veilige en toegankelijke wifi-ervaring. Wees voorbereid op de toekomst met wifi die de verwachtingen overtreft.

Image

Ontgrendel het potentieel van uw netwerk

Draadloze technologie neemt steeds meer de overhand. In deze snel veranderende omgeving is het essentieel om een wifi-oplossing te hebben die niet alleen betrouwbaar en snel is, maar ook veilige connectiviteit biedt. PQR Wifi as a Service is het antwoord op die behoefte, dit garandeert dat uw organisatie uitgerust is met een draadloze infrastructuur die klaar is voor de eisen van vandaag en morgen.

Dankzij onze jarenlange ervaring met een breed scala aan klanten kent PQR de wifi-uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben.

 • Onvoldoende dekking en snelheid: Veel organisaties kampen met wifi-netwerken die niet de vereiste dekking of snelheid bieden, wat leidt tot frustraties en verminderde productiviteit bij werknemers.
 • Verhoogde veiligheidsrisico's: In een tijd waarin cyberdreigingen toenemen, zijn bestaande wifi-infrastructuren vaak onvoldoende beveiligd, waardoor bedrijfsgegevens en -systemen kwetsbaar worden voor aanvallen.
 • Problemen met gastentoegang: Het bieden van veilige en efficiënte toegang tot wifi voor gasten en klanten blijft een uitdaging, terwijl dat essentieel is voor een positieve gebruikerservaring en zakelijke relaties.
 • Beperkte schaalbaarheid en flexibiliteit: Organisaties vinden het vaak moeilijk om hun wifi-netwerk aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften. Dat kan de groei van het bedrijf beperken.

Wifi as a Service

Het belang van een geavanceerde wifi-strategie en -oplossing wordt onderstreept door deze uitdagingen. De Wifi as a Service dienst van PQR pakt niet alleen deze specifieke problemen aan, maar speelt ook proactief in op toekomstige behoeften. Met onze expertise en vooruitstrevende technologieën bieden we een dienst die verder gaat dan traditioneel wifi-beheer. Onze Wifi as a Service (WaaS)-oplossing bestaat uit meerdere bouwstenen:

Zero Trust: veiligheid voorop
 • Veilige verbindingen: PQR zorgt dat elke verbinding binnen uw wifi-netwerk veilig is. Met het Zero Trust principe wordt elke toegangspoging zorgvuldig gecontroleerd, waarbij veilige verbindingen worden gegarandeerd voor zowel werknemers als gasten.
 • Data-encryptie: We zorgen ervoor dat alle data die over het netwerk wordt verstuurd, versleuteld is, wat een extra laag van beveiliging biedt tegen potentiële datalekken en cyberdreigingen.
Wifibeheer en monitoring: eenvoud en overzicht
 • Eenvoudige integratie van nieuwe wifi-punten: Met Wifi as a Service is het toevoegen of vervangen van wifi-punten in uw netwerk een eenvoudig proces. Nieuwe wifi-punten worden automatisch herkend door het netwerk en ontvangen de juiste configuraties zonder handmatige interventie. Dit zorgt voor een vlotte uitbreiding of vernieuwing van uw wifi-netwerk met minimale inspanning.
 • Geautomatiseerde onboarding: Zodra een nieuwe medewerker wordt aangemaakt binnen Active Directory van de organisatie, zorgt onze oplossing automatisch voor hun netwerktoegang met de bijbehorende rechten. Dit proces verzekert een soepele en veilige netwerktoegang, afgestemd op de specifieke rollen en verantwoordelijkheden van de medewerkers.
 • Gebruikerservaring (UXI): Er is speciale aandacht voor de gebruikerservaring. Wifi as a Service is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien wordt de gebruikerservaring voortdurend gemonitord.
Geavanceerde functies: AI-gedreven netwerkbeheer

De samenwerking van PQR met toonaangevende technologieleveranciers stelt ons in staat om AI-gedreven oplossingen te bieden die het netwerkbeheer vereenvoudigen. Deze geavanceerde AI-tools bieden diepgaande inzichten en automatiseren routinetaken. De AI zorgt ervoor dat fouten opgelost worden nog voor het probleem merkbaar is.

Image

Optimaliseer uw netwerkervaring

Gebruikerservaring is cruciaal op het netwerk. Daarom biedt PQR als onderdeel van Network as a Service een optionele Aruba User Experience Insight (UXI) sensor aan. De UXI is ontworpen om continu de prestaties en beschikbaarheid van diverse netwerkdiensten te monitoren. De UXI sensor biedt real-time inzichten via een overzichtelijk dashboard, uitgedrukt in intuïtieve smiley-symbolen. Deze visuele weergave maakt het eenvoudig om de netwerkstatus in één oogopslag te beoordelen en snel te reageren als er problemen zijn. Door continu de beschikbaarheid en prestaties van verschillende diensten te meten, geeft de UXI een duidelijk en actueel beeld van de gebruikservaring.

Wat biedt de UXI?
 • Gedetailleerde analyse: We onderzoeken hoe gebruikers interactie hebben met het netwerk en identificeren eventuele knelpunten of verbeterpunten.
 • Gebruikersfeedback: Directe feedback van uw team biedt waardevolle inzichten in de praktische ervaring met het netwerk.
 • Aangepaste aanbevelingen: Op basis van de testresultaten bieden we concrete aanbevelingen om uw netwerk te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring.
Waarom kiezen voor de UXI?
 • Verhoogde productiviteit: Een gebruiksvriendelijk netwerk verhoogt de efficiëntie en tevredenheid van uw team.
 • Gebruikersgerichte aanpak: Uw netwerk wordt afgestemd op de daadwerkelijke behoeften en voorkeuren van uw gebruikers.
 • Toekomstbestendige Investering: Zorg ervoor dat uw netwerk niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst aan de gebruikerseisen voldoet.

Wanneer u kiest voor de UXI dan heeft u niet alleen een netwerk dat veilig en krachtig is, maar ook perfect aansluit bij de wensen van de gebruikers.Virtuele meting

In de voorbereiding van het implementeren van Wifi as a Service wordt een virtuele meting verricht. Dit is een essentieel onderdeel waarmee PQR een gedetailleerd overzicht geeft van de prestaties en dekking van uw toekomstige wifi-netwerk. De virtuele meting biedt:

 • Dekkingsrapportages: Nauwkeurige rapportage over de wifi-dekking, waardoor u inzicht krijgt in eventuele zwakke punten en dekkingsgaten.
 • Prestatieanalyse: De analyse identificeert de sterke en zwakke punten van uw netwerk, inclusief snelheid en stabiliteit, om een optimaal gebruik van uw wifi te garanderen.
 • Strategische aanbevelingen: Op basis van de meting geeft PQR gerichte adviezen voor het verbeteren van het wifi-netwerk, van kleine aanpassingen tot grotere upgrades.

Kortom, met een virtuele meting heeft u gedetailleerd inzicht in de toekomstige staat van het nieuwe wifi-netwerk, zodat dit aansluit bij de eisen en verwachtingen van de gebruikers.

Wifi as a Service of Network as a Service?

PQR biedt twee mogelijkheden voor beheerde netwerkdiensten aan: Wifi as a Service (WaaS) en Network as a Service (NaaS). U kunt de diensten zowel apart als gecombineerd afnemen, waardoor we u optimaal ontzorgen. Wifi as a Service voorziet uw organisatie van een snelle, veilige en toegankelijke wifi-ervaring. Network as a Service gaat echter een stap verder:

 • Een totaaloplossing voor alle netwerkbehoeften, bedraad en draadloos.
 • Ideaal voor organisaties die streven naar een volledig geïntegreerde en toekomstbestendige netwerkinfrastructuur.
 • Bevat uitgebreide functies voor beveiliging, schaalbaarheid en constante technologische vernieuwing.

Of u nu kiest voor WaaS of NaaS, PQR zorgt ervoor dat uw netwerkoplossing perfect aansluit bij uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Toekomstgerichte wifi

Een robuuste, veilige en efficiënte wifi-verbinding is geen luxe meer, maar een fundamentele behoefte. PQR begrijpt deze noodzaak en biedt meer dan alleen een wifi-oplossing: Wifi as a Service (WaaS) zorgt voor optimale prestaties, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid, en is klaar voor de uitdagingen van morgen. De service en aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring en voortdurende innovatie. Van de hoogste beveiliging op basis van Zero Trust tot geavanceerde beheertools aangedreven door AI, onze WaaS-oplossing is ontworpen om u volledig te ontzorgen.

Wilt u de wifi optimaliseren met een partner die vooruit denkt? Neem vandaag nog contact op met PQR, Rustmakers in IT, voor een vrijblijvend gesprek over hoe we samen uw wifi-uitdagingen kunnen aanpakken. Ontdek samen met ons de mogelijkheden – uw wifi-netwerk verdient het beste en dat is wat PQR biedt.

Neem contact op met PQR