Software Asset Management

Software Asset Management is het proces om software te beheren en te optimaliseren. Echter niet elke organisatie heeft dit specialisme in huis.

PQR biedt Software Asset Management expertise met slimme services, die aansluiten bij de behoefte van elke organisatie.

Image


Software Asset Management (SAM) omvat het verkrijgen van informatie over de implementatie, het onderhoud, het gebruik en uiteindelijk de optimalisatie van software. Dit moet worden gedaan op een manier die consistent en compliant is met het gebruik en de organisatiedoelstellingen, en tegelijkertijd het rendement op software-investeringen maximaliseert.

Het doel van Software Asset Management

Het doel van SAM is om efficiënt en compliant te zijn op het gebied van software. SAM is belangrijk voor elke type organisatie, maar niet elke organisatie beschikt zelf over deze expertise. Software Asset Management as a Service van PQR ondersteunt organisaties flexibel en schaalbaar bij het beheren van hun software assets en wordt afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie.

0%
van de organisaties geeft meer uit aan de cloud door gebrek aan kostenoptimalisatie
0%
van de aangeschafte software en cloud resources wordt niet gebruikt
0%
verwachte groei in softwareuitgaven tot 2027
Image

Optimalisatie Software Assets

PQR kan klanten op diverse manieren ondersteunen bij het verhogen van de efficiency en compliancy van hun Microsoft software assets. Van een eenmalige onderzoek tot een volledige Software Asset Management service: de licentie-experts van PQR staan klaar met de diensten die naadloos aansluiten op wat u nodig heeft.

Microsoft 365 Healthcheck

De Microsoft 365 Healthcheck geeft inzicht in het gebruik en de adoptie van de aanwezige Microsoft 365- en Office 365-licenties. Deze Healthcheck inventariseert welke Microsoft licenties er gecontracteerd zijn en wat de mogelijkheden zijn om dit te optimaliseren. Op die manier worden niet-gebruikte licenties en inactieve gebruikers ontdekt wat kan leiden tot kostenbesparing. Tevens brengt dit in kaart welke functionaliteit daadwerkelijk wordt gebruikt. De uitkomsten van de Microsoft 365 Healthcheck worden beschreven in een rapport, inclusief aanbevelingen voor optimalisatie, en onze licentiespecialist geeft een persoonlijke toelichting op dit rapport.

Microsoft License Compliance Check

Voor een uitgebreide inventarisatie van de gebruiksrechten en compliancepositie voor Microsoft licenties en services kan PQR een Microsoft License Compliance Check uitvoeren. Dit betekent dat er een grondige analyse wordt gedaan van de volledige hardware- en softwareomgeving. Deze analyse levert de Effectieve Deployment Positie op, die inzicht geeft in welke licenties er benodigd zijn om de huidige IT-infrastructuur correct te licenseren. Deze analyse wordt nauwkeurig vergeleken met de aanwezige Microsoft gebruiksrechten en dit resulteert in een Effectieve Licentie Positie. Deze geeft weer welke eventuele tekortkomingen er zijn om compliant te worden. Alle resultaten worden weergegeven in een rapport en dit wordt toegelicht. De Microsoft License Compliance Check wordt uitgevoerd onder leiding van een PQR licentiespecialist.

Software Asset Management as a Service

Met Software Asset Management (SAM) as a Service neemt PQR voor u alle zaken op gebied van Microsoft Software Asset Management volledig uit handen. SAM as a Service omvat standaard de services die vallen onder de Microsoft 365 Healthcheck en de Microsoft License Compliance Check. Daarnaast is er elk kwartaal er een meeting waarin onze licentiespecialisten u op de hoogte brengen van de status van de licenties die heeft aangeschaft en in gebruik heeft, zodat u direct kunt handelen als u over- of ondergelicenseerd bent. Deze informatie is ook waardevol bij het verlengen van uw licenties, om onnodige kosten te voorkomen. De PQR Licentiedesk staat voor u klaar voor alle ondersteuning op het gebied van Microsoft Lifecycle Management. In het geval van Microsoft licentievraagstukken of wijzigingen wordt u proactief geïnformeerd over de mogelijkheden, kosten en support.

Software Asset Management Services van PQR

PQR biedt drie typen Software Asset Management diensten om klanten te helpen bij het verbeteren van de efficiency en compliancy van Microsoft assets.
Image
Image

Efficiency en compliancy

Grip krijgen op de Microsoft softwareuitgaven, optimaliseren van gebruik en aantoonbaar compliant zijn op het gebied van software? De licentie experts van PQR kunnen u snel een beeld geven van besparingsmogelijkheden en u blijven ondersteunen bij het beheren van uw Microsoft software assets. Neem contact op met PQR voor onze aanpak en een advies via onderstaand formulier.

Neem contact op met PQR


Image