Software Asset Management

Software Asset Management is een proces dat organisaties gebruiken om hun software te beheren en te optimaliseren. Echter heeft niet elke organisatie dit specialisme in huis.

PQR biedt deze Software Asset Management expertise met uitgekiende services, die aansluiten bij de behoefte van elke organisatie.

Image


Software Asset Management (SAM) omvat het verkrijgen van informatie over de implementatie, het onderhoud, het gebruik en uiteindelijk de optimalisatie van software. Dit moet worden gedaan op een manier die consistent en compliant is in het gebruik en de zakelijke doelstellingen, en tegelijkertijd het rendement op software-investeringen maximaliseert.

Het doel van Software Asset Management is om efficiënt en compliant te zijn op het gebied van software. SAM is relevant voor elke type organisatie, maar niet elke organisatie kan zelf beschikken over deze expertise. Software Asset Management as a Service van PQR helpt organisaties flexibel en schaalbaar bij het beheren van hun software assets en wordt afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie.

0%
van de organisaties geeft meer uit aan de cloud door gebrek aan kostenoptimalisatie
0%
van de aangeschafte software en cloud resources wordt niet gebruikt
0%
verwachte groei in softwareuitgaven tot 2027
Image

Optimalisatie Software Assets

PQR kan klanten op diverse manieren ondersteunen bij het verhogen van de efficiëntie en compliancy van hun Microsoft software assets. Van een eenmalige onderzoek tot een volledige Software Asset Management service: de licentie experts van PQR staan klaar met de diensten die aansluiten op wat u nodig heeft.
Microsoft 365 Healthcheck

De Microsoft 365 Healthcheck geeft inzicht in het gebruik en adoptie van de aanwezige Microsoft 365 en Office 365 services. Deze healthcheck inventariseert welke Microsoft licenties er gecontracteerd zijn en wat de mogelijkheden zijn om dit te optimaliseren. Op die manier worden niet-gebruikte licenties en inactieve gebruikers ontdekt en tevens brengt dit in kaart welke functionaliteit daadwerkelijk wordt gebruikt. De uitkomsten van de Microsoft 365 Healthcheck worden beschreven in een rapport, inclusief aanbevelingen voor optimalisatie, en de licentie specialist geeft een persoonlijke toelichting op dit rapport. 

Microsoft License Compliance Check

Voor een uitgebreide inventarisatie van de gebruiksrechten en compliancepositie voor Microsoft services kan PQR een Microsoft License Compliance Check uitvoeren. Dit betekent dat er een grondige analyse wordt gedaan van de volledige hardware- en softwareomgeving. Deze analyse levert de Effectieve Deployment Positie op, hierin is inzichtelijk welke licenties er benodigd zijn om de huidige IT-infrastructuur correct te licenseren. Deze analyse wordt nauwkeurig vergeleken met de aanwezige Microsoft gebruiksrechten en dit resulteert in een Effectieve Licentie Positie. Dit geeft weer welke eventuele tekortkomingen er zijn om compliant te worden. Alle resultaten worden weergegeven in een rapport en dit wordt toegelicht. De Microsoft License Compliance Check wordt uitgevoerd onder leiding van een PQR Licentiespecialist.

.

Software Asset Management as a Service

Met Software Asset Management (SAM) as a Service worden alle zaken op gebied van Microsoft Software Asset Management volledig uit handen genomen door PQR. SAM as a Service omvat standaard de services die vallen onder de Microsoft 365 Healthcheck en de Microsoft License Compliance Check. Elk kwartaal is er een meeting waarin onze licentie experts u op de hoogte brengen van de status van de licenties die heeft aangeschaft en in gebruik heeft, zodat u direct kunt handelen als u over- of ondergelicenseerd bent. Deze informatie is ook waardevol bij het verlengen van uw licenties, om onnodige kosten te voorkomen. De PQR Licentiedesk staat voor u klaar voor alle ondersteuning op het gebied van Microsoft Lifecycle Management. In het geval van Microsoft licentievraagstukken of wijzigingen wordt u proactief geïnformeerd over de mogelijkheden, kosten en support.

Software Asset Management Services van PQR

PQR biedt drie typen Software Asset Management diensten om klanten te helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en compliancy van Microsoft assets.
Image
Image

Efficiency en compliancy

Grip krijgen op de Microsoft softwareuitgaven, optimaliseren van gebruik en aantoonbaar compliant zijn op het gebied van software? De licentie experts van PQR zijn in staat om snel een beeld te geven van mogelijkheden tot besparing en u aanvullend te blijven ondersteunen bij het beheren van de Microsoft software assets. Neem contact op met PQR voor onze aanpak en een advies via onderstaand formulier.

Neem contact op met PQR


Image