Op 25 en 26 september werden in Maarssen, bij de locatie Inn Style een tweetal technische conferenties gehouden, gericht op VMware technologie. De conferenties hadden de namen vNSTechCon en vMATechCon meegekregen, waarbij de “v” staat voor “virtueel” (of VMware) en de twee opvolgende letters voor respectievelijk “Networking & Security” en “Management & Automation”.

Het waren community events georganiseerd door partners van VMware met ondersteuning en sponsoring van VMware. PQR heeft als “VMware Global Solution Provider Partner of the year” natuurlijk een naam hoog te houden en was natuurlijk bereid om een rol te spelen in zowel de organisatie van beide events als het leveren van technisch inhoudelijke presentaties.

De betrokken PQR-collega’s waren Ronald de Jong (Senior SDDC Consultant) en Viktor van den Berg (Technology Officer).

Beide evenementen waren een groot succes met ongeveer 100 deelnemers per evenement.

vNSTechCon

vNSTechCon had als onderwerp “Networking & Security”, met als doel om te informeren over de portfolio van Virtual Cloud Network (zie het blog hierover van Ronald de Jong:).

De omgeving en omstandigheden waren uitstekend voor een dag van kennisdeling. De locatie en het weer werkten uitstekend mee:

De dag had een logische opbouw, waarbij begonnen werd met de inspirerende keynote sessie van Joe Baguley, die als natuurlijk en humoristisch spreker bijzonder wist te boeien maar daarnaast ook inhoudelijk een uitstekend beeld gaf van de ontwikkelingen in de wereld van IT. Breder dan enkel Networking & Security, maar deze onderwerpen waren wel de rode draad in zijn verhaal.

Daarna waren er sessies van community members van VMware Partners over:

  • What is your favorite flavor of NSX
  • NSX SD-WAN by VeloCloud brengt het WAN naar de Cloud!
  • NSX Microsegmentatie in de praktijk
  • NSX Routing, de volgende stap!

Waarna het programma werd afgesloten door de sessie van Viktor en Ronald, genaamd “Automatiseren van Networking & Security met vRA en NSX”:

vMA TechCon

Op de vMA TechCon was Jad El-Zein onze gast en keynote sperker. Jad is werkzaam in VMware’s cloud management businessunit, en wist het publiek te boeien met een interessante presentatie over de laatste ontwikkelingen binnen VMware op het gebied van cloud management. De recent aangekondigde Cloud Automation Services SaaS-dienst kwam hier natuurlijk aan bod.

Tijdens het vervolg van de dag was er tijd gereserveerd voor presentaties over automation & orchestration in het algemeen, de integratie met DevOps tooling als ook het gebruik van infrastructure as code. Het programma werd door veel van de aanwezigheden goed ontvangen.

Viktor van den Berg van PQR verzorgde een breakout sessie over infrastructure as code, en hoe dit concept in automation oplossingen van VMware wordt gebruikt. Zowel vRealize Automation als ook het gloednieuwe Cloud Assembly passeerden de revue.

De presentaties en video’s zijn beschikbaar voor download!
Zoals dat hoort bij een goed community event, is alle content van beide dagen on-line beschikbaar. Foto’s, PDF’s van de presentatie en video opnamen van de sessies kunt via vnstechcon.nl en vmatechcon.nl downloaden.

Het voornemen is om volgend jaar weer een vNS en vMA Techcon te organiseren. Nadere informatie hierover wordt op twitter gepubliceerd via @vnstechcon en @vmatechcon.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.