“Desktop as a Service, Back-up as a Service, Workspace as a Service, Networking as a Service, Monitoring as a Service, Cybersecurity as a Service, Infrastructure as a Service – PQR levert as a Service diensten onder de naam SpaceHub.” Zo begint de nominatietekst over PQR in de categorie As a Service Innovator of the Year 2022. Het is een van de categorieën van de jaarlijkse Dutch IT Channel Awards. Waar PQR vorig jaar de begeerlijke CXO of the Year award won, had het nu haar peilen gericht op de As a Service award, en gewonnen!

Everything as a Service

En waarom dan specifiek die award, hoor ik u denken. Het is de titel die bevestigt dat PQR slaagt in de missie de beste managed services partij van Nederland te worden. In 2018 is SpaceHub in het leven geroepen om de complexiteit uit de IT-omgeving bij klanten weg te nemen, maar ook als paraplu van alle as a Service diensten die PQR levert.

SpaceHub Flexible Capacity

Een innovatieve as a Service dienst van PQR is SpaceHub Flexible Capacity. Het is de Infrastructure-as-a-Service oplossing gebaseerd op HPE Greenlake. Het brengt een cloud-ervaring naar het eigen datacenter en wordt proactief beheerd door Managed Services van PQR en HPE Datacenter Care.  Met deze IaaS-oplossing kunnen organisaties laagdrempelig, fasegewijs en gecontroleerd hun IT-infrastructuur als dienstverlening afnemen en betalen naar gebruik. Deze IaaS oplossing kan in het eigen datacenter of in een private datacenter draaien. Door middel van een ingebouwde buffer is op- en afschalen eenvoudig. Juist dat is een bijzondere eigenschap voor IT-omgevingen die on-premises of in een private cloud staan.

Buy & SpaceHub Back

In het afgelopen jaar heeft PQR een uniek aspect toegevoegd aan SpaceHub Flexible Capacity: Buy & SpaceHub-back. Dit betekent dat een organisatie, op basis van maandelijkse kosten én betalen naar gebruik, de nieuwste hardware kan inzetten met volledige ontzorging qua technisch beheer. Dat zit zo: Veel organisaties hebben te maken met verschillende afschrijftermijnen van hun hardware. Daardoor is een totale vernieuwing van de IT-omgeving financieel niet interessant. Vernieuwende keuzes voor cloud, een hybride opzet of nieuwere technologie of een andere architectuur blijven daardoor uit. Met Buy & SpaceHub-back neemt PQR direct de bestaande IT-hardware over en verwerkt de afschrijftermijn in de maandelijkse kosten voor SpaceHub Flexible Capacity. Op die manier wordt volledige vernieuwing en modernisering van de IT-omgeving haalbaar en financieel gunstig.

Met SpaceHub Flexible Capacity en de nieuwe optie Buy & SpaceHub-back laat PQR op een innovatieve manier zien dat het meedenkt met de behoefte van de klant, door de oude wereld waarin hardware werd aangekocht, te verbinden met de nieuwe behoefte aan flexibiliteit, ontzorging en modernisering van het datacenter tot in de cloud.

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.