IT is voor veel organisaties complex geworden. Een stortvloed aan nieuwe applicaties, een nooit ophoudende zoektocht naar efficiënte IT en volop hybride werken. Naast die uitdagingen staan woningcorporaties nog voor andere hete vuren. Datagedreven werken en IoT zorgen voor meer data die beheerd én beschermd moet worden. Daarnaast kozen vele corporaties voor fusies en samenwerkingen om kostenbesparend aan de slag te gaan. In realiteit zorgt het helaas voor complexe IT en overlappende applicaties. Erger nog: echt kostenbesparend is het niet.

Hoe kunnen woningcorporaties gebruik maken van een slimme pay-per-use oplossing voor hun on-premises data? Dit zijn de drie grootste voordelen die haalbaar zijn met SpaceHub Flexible Capacity.

 1. Profiteer on-premises van schaalbaar en duurzaam
  Data en applicaties verplaatsen zich naar de cloud: flexibiliteit en maandelijks betalen kunnen de druk op het IT-budget en -team aanzienlijk verlichten. Het probleem is dat deze migratie behoorlijk complex is. Lang niet al uw data kan zomaar naar de cloud. Denk aan legacy assets of de persoonsgegevens van uw huurders die binnen de muren van uw datacenter moeten blijven. Daarnaast heeft uw IT-afdeling niet altijd de tijd of specifieke kennis om een hybride cloudoplossing te beheren.
  Ook voor de gegevens in uw eigen datacenter zoekt u naar duurzame schaalbaarheid. SpaceHub Flexible Capacity is wellicht het antwoord op die zoektocht: een flexibele, moderne en betaalbare oplossing. Kies voor kostenbesparing en vertrouw op duurzame en moderne hardware voor uw woningcorporatie. Zo schaalt u op of af wanneer dat nodig is.
 2. Vereenvoudig uw IT en krijg overzicht
  IoT en datagedreven werken zorgen voor een toename van data. Daarnaast missen woningcorporaties na een fusie vaak inzicht in de samengestelde IT-architectuur. Met een lappendeken aan data om te beheren en beschermen is het moeilijk om inzicht te krijgen. Zeker wanneer daar opeens een hele andere IT-omgeving bijkomt.
  Om eenduidigheid en controle te krijgen in data heeft u een krachtige en overzichtelijke IT-structuur nodig voor alle data. Daarvoor moet u afscheid kunnen nemen van huidige, verouderde architectuur die u in het verleden houden. Implementeer één nieuwe architectuur en vind het overzicht terug over al uw data.
 3. Focus op de core-business
  Woningcorporaties zetten steeds meer in op schaalgrootte om kostenbesparend te werken. Zo financiëren ze hun streefdoelen met betrekking tot innovatie en klantentevredenheid. Maar veelal betekent een fusie in de eerste plaats meer beheerslast voor de IT-afdeling. Met meer data en complexe overlappende applicaties zijn overzicht en beveiliging tijdrovende uitdagingen. Met SpaceHub Flexible Capacity kan het grootste deel van de beheerslast uit handen worden gegeven. Zo kan het team focussen op de core-business en is data toch beheerd en beschermd.

Bent u toe aan cloud-flexibiliteit en betalen naar gebruik in het eigen datacenter? Leer meer over de innovatieve pay-per-use mogelijkheden van SpaceHub Flexible Capacity en ontdek hoe u uw IT-omgeving transformeert.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.