Image

IT voor transport en logistiek

Als het gaat om zoveel mogelijk kilometers maken en efficiëntie in de keten, is het logisch dat de IT-omgeving dit ondersteunt. Maar door verouderde IT-omgevingen, is er geen vooruitgang mogelijk. Het wordt tijd om rust te creëren bij vervoerders en logistieke bedrijven.


Uitdagingen in de logistieke sector

Ketenafhankelijkheid

Betrouwbaarheid als partner in een grotere keten is steeds belangrijker. De logistieke processen moeten sluiten zijn en als er een verstoring is heeft dit invloed op de hele keten. Real-time inzicht in de status of verandering ervan wordt steeds belangrijker, maar is soms nog moeilijk te realiseren.

Modernisering IT

In de Transport & Logistiek sector functioneert de IT vaak al lang op dezelfde manier, naar wens en er was weinig behoefte aan verandering. Deze werkwijze is jarenlang gehanteerd zonder een vuiltje aan de lucht. Maar een conventionele IT-omgeving staat innovatie in de weg, innovatie die kosten kan besparen en de efficiëntie van de bedrijfsvoering vergroot door meer datagedreven te gaan werken.

Aantrekkelijke werkgever

Dat het in de transport schort aan voldoende personeel is geen nieuws. De uitdaging om aan goede mensen te komen, geldt ook voor kantoor en IT-personeel. Hoe worden transportbedrijven aantrekkelijke werkgevers, voor de nieuwe generatie en voor moeilijk vervulbare posities? Het omarmen van het hybride werken, innovatie in alle gelederen van het bedrijf kunnen een bijdrage leveren aan het binnenhalen en -houden van goede mensen. 


Innoveren en beveiligen

Toenemende cybercriminaliteit en meer behoefte aan innovatie, vragen om een modernisering van de IT-omgeving. Veilige moderne werkplekken, gebruik maken van de kracht van de cloud, focus op de kernactiviteiten en datagedreven werken zijn belangrijke IT-thema’s in de komende jaren voor logistiek dienstverleners en vervoerders.

Services en dienstverlening

Outsourcing van (delen van) de IT-omgeving zorgt ervoor dat u als transporteur uw focus niet hoeft te verleggen en bezig blijft met hetgeen waar u goed in bent: kilometers op de weg, efficiëntie, op- en overslag. Doorbreek de ouderwetse denkwijze om het op de goedkoopste manier op te lossen en alles zelf te doen. De IT-wereld is definitief veranderd en vraagt om diepgaande expertise en overzicht.


PQR. Rustmakers in IT voor Transport en Logistiek

Image
Image
Image
Image
Image

Veilig en gecontroleerd naar de cloud

Modulaire hybride multi-cloud infrastructuur

Met PQR SpaceHub voor Transport & Logistiek helpen we logistieke organisaties naar een hoger niveau. Door de IT-omgeving toekomstbestendiger en veiliger te maken. SpaceHub biedt een uitgekiende set aan IT-dienstverlening om de gehele IT-omgeving te moderniseren: van werkplek tot in de cloud.

Legacy-oplossingen

Binnen SpaceHub is ook een rol weggelegd voor bestaande legacy-omgevingen. Immers voor veel bedrijven geldt dat een afscheid van hun (on-premises) legacy-infrastructuur en -oplossingen nog niet haalbaar is omdat bepaalde applicaties of workloads niet in de cloud kunnen of mogen vanwege wet- en regelgeving. PQR integreert deze legacy-oplossingen, ook de applicaties, volledig binnen SpaceHub en zorgt met haar jarenlange ervaring ervoor dat alles met elkaar interoperabel is.

Innovatief en onafhankelijk

SpaceHub is uw hub naar de cloud, waarbij wij de complexiteit voor u wegnemen. Via de hub ontsluiten wij continu nieuwe innovatieve diensten, die u als onderdeel van SpaceHub kunt afnemen. De SpaceHub oplossing is vendor- en cloudonafhankelijk, en biedt u een oplossing die altijd optimaal aansluit op uw specifieke behoefte. Met de SpaceHub diensten ontzorgen wij u gedurende de totale lifecycle van uw IT-infrastructuur.

IT - Flexibel, veilig en toekomstbestendig met PQR

PQR is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het IT-landschap en biedt als echte rustmaker oplossingen die aansluiten op uw IT-strategie. Met SpaceHub voor Transport & Logistiek willen we logistieke organisaties naar een hoger niveau tillen. Toekomstbestendiger maken.

Neem contact op met PQR om de mogelijkheden te bespreken. 


PQR helpt bij het moderniseren van de IT in transport en logistiek. Benieuwd hoe?