Image

IT in het onderwijs 

Technologie speelt een steeds prominentere rol in alle aspecten van ons leven, inclusief het onderwijs. De integratie van IT in het onderwijs heeft een aanzienlijke impact gehad op hoe leerlingen leren, hoe docenten lesgeven en hoe onderwijsinstellingen opereren. Het biedt een breed scala aan mogelijkheden en voordelen, maar brengt ook unieke uitdagingen met zich mee. PQR helpt onderwijsinstellingen met de tijd mee te gaan, zodat ze klaar zijn voor de toekomst.


IT-uitdagingen in het onderwijs

Complexiteit van IT-infrastructuur

Onderwijsinstellingen hebben te maken met een steeds complexer wordende IT-infrastructuur, met uitdagingen op het gebied van netwerkbeheer, dataopslag en beveiliging.

Toegankelijkheid van digitale leermiddelen

Het garanderen van toegang tot digitale leermiddelen voor alle leerlingen, ongeacht hun locatie of apparaat, is een voortdurende uitdaging voor onderwijsinstellingen.

Beveiliging en privacy

Met de toename van digitale gegevens komt ook de noodzaak van beveiliging en privacybescherming. Het is cruciaal voor onderwijsinstellingen om robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren om gevoelige gegevens te beschermen.


Wij zijn de rustmakers in IT. 

Benieuwd hoe?

Image

Geavanceerde IT-infrastructuur

PQR biedt geavanceerde IT-infrastructuuroplossingen die specifiek zijn ontworpen om de uitdagingen van onderwijsinstellingen aan te pakken. Van het vereenvoudigen van netwerkbeheer tot het verbeteren van de dataopslag en -beveiliging, onze oplossingen helpen onderwijsinstellingen om hun IT-infrastructuur te moderniseren en te optimaliseren.

Image

Virtuele desktopomgevingen

Onze oplossingen voor virtuele desktopomgevingen bieden een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor het garanderen van toegang tot digitale leermiddelen voor alle leerlingen. Met onze oplossingen kunnen leerlingen en docenten eenvoudig toegang krijgen tot software en leermiddelen vanaf elk apparaat, waar ze zich ook bevinden.

Image

IT-consultancy en strategie

Ons team van IT-consultants staat klaar om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij elke stap van hun digitale transformatie. We werken nauw samen met scholen om hun specifieke behoeften en doelstellingen te begrijpen en vervolgens een strategisch IT-plan op maat te ontwikkelen. Zo helpt PQR het IT-landschap te optimaliseren en effectiever gebruik te maken van technologie in het leerproces.

Image

Integratie van technologie

Docenten staan voor de uitdaging om technologie of processen op een effectieve manier te integreren in het lesprogramma en om IT-innovaties te omarmen. Ze hebben vaak behoefte aan training om digitale leermiddelen en tools op een doelgerichte wijze te kunnen inzetten in hun lespraktijk. Het adoptie-team van PQR ondersteunt ze hierin. 

Klantcase: KIEN ICT kiest voor innovatie en krijgt meer tijd en ruimte voor effectieve IT-ondersteuning

KIEN is een coöperatief samenwerkingsverband gericht op IT in het onderwijs. Dankzij de samenwerking met PQR kunnen zij hun leden nu nog beter ondersteunen bij IT-uitdagingen. Door de transitie richting de cloud is er meer tijd en ruimte vrijgemaakt bij de medewerkers van KIEN.

Als regionaal IT-samenwerkingsverband in de regio Drechtsteden, beheert KIEN de complete IT-omgeving voor negen schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Dit partnerschap ontstond tien jaar geleden uit de behoefte om expertise te bundelen voor innovatie in digitalisering binnen het onderwijs. De kracht van deze samenwerking is schaalvoordeel op het gebied van kosten, kwaliteit en kwetsbaarheid. Lees verder. 

logo kien

PQR. 

Ineens doet IT er niet meer toe.

Image

Software Asset Management

Software Asset Management (SAM) is een essentiële dienst voor onderwijsinstellingen die te maken hebben met een breed scala aan softwaretoepassingen voor leerlingen, docenten en administratieve doeleinden. Met SAM kunnen onderwijsinstellingen hun software-inventaris effectief beheren, licenties optimaliseren en naleving van licentieovereenkomsten waarborgen. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van kosten en risico's, maar biedt ook een solide basis voor IT-governance en strategische besluitvorming binnen de onderwijsinstelling. Door SAM in te zetten kunnen onderwijsinstellingen hun IT-middelen efficiënter benutten, wat uiteindelijk bijdraagt aan een verbeterde leerervaring en operationele effectiviteit.

Meer over SAM