Grip op licenties en softwarekosten

Inzicht, controle en rendement - bij veel organisaties ontbreekt dit als het gaat om software. De software en licentievorm moeten aansluiten bij de strategische bedrijfsdoelstellingen, maar u wilt niet teveel betalen. Hoe krijgt u grip hierop?

Maak kennis met de expertise en diensten van PQR die uw software-investeringen optimaliseren.

Image

Balans tussen kosten en waarde

De kosten voor softwarelicenties en support nemen jaarlijks tot wel 30% van het IT-budget in beslag. Veel organisaties hebben geen volledig inzicht in hun licentiegebruik door een gebrek aan de juiste data en tools. Hierdoor worden licentieovereenkomsten verlengd zonder na te denken over de meest geschikte opties en dat leidt tot onnodige kosten. Daarbij speelt ook mee dat organisaties continu veranderen, door groei, krimp of overnames en ook wordt verwacht dat u kunt anticiperen op wisselingen in aantallen (inhuur)medewerkers en wisselende behoeften vanuit het moderne hybride werken.

Softwarevendoren zitten ook niet stil. Ze ontwikkelen nieuwe features, licentiemodellen en supportcontracten en dat zorgt voor nog meer complexiteit. Hoe houdt u het overzicht en hoe zorgt u ervoor dat de licenties meebewegen met alle ontwikkelingen, dat u grip houdt en het rendement uit softwareinvesteringen vergroot?

PQR biedt onafhankelijke expertise en tools om uw software licenties voortdurend af te stemmen op uw behoeften, zodat u inzicht heeft in de investeringen en het maximale rendement hieruit haalt. Onze software experts zorgen ervoor dat u nooit teveel betaalt voor uw software.

Dynamiek en compliancy

Organisaties hebben grote hoeveelheden leveranciers en licenties met verschillende verlengmomenten. Daarnaast zijn er in de markt regelmatig veranderingen door onder andere overnames van softwareleveranciers. Dit vereist dat organisaties verder vooruitkijken om de juiste besluiten te kunnen nemen, tijdig en tegen de juiste condities te verlengen of juist over te stappen.

De dynamiek en complexiteit van softwarecontracten bij de diverse softwareleveranciers vereisen gespecialiseerde kennis van uw medewerkers. En de meeste organisaties hebben veel moeite om een correct overzicht aan te leveren van de kosten en het actuele gebruik van software voor financiële verantwoording of bij een eventuele audit door een softwareleverancier.

Image

Van Healthcheck tot Software Asset Management as a Service. PQR biedt voor elke behoefte een oplossing.

Lifecycle benadering

PQR ondersteunt organisaties met actief contractmanagement gedurende de volledige lifecycle van hun softwareportfolio. We brengen eerst samen met u uw licentiepositie in kaart en waar mogelijk optimaliseren we die. Na de optimalisatie adviseren we u op regelmatige basis, inclusief service management overleg en een technology update van uw belangrijkste softwareleveranciers.
Image

Licentiemanagement en procurement

PQR is de ‘one stop shop’ en single point of contact voor uw licenties. Voor onze belangrijkste softwarevendoren bieden we een volledige licentiemanagement dienstverlening. Daarnaast bieden we – als onderdeel van Bechtle Group – software procurement services voor alle vendoren, die indirecte verkoop ondersteunen.

Lees meer >

Image

Software Asset Management Services

PQR kan uw organisatie op diverse manieren ondersteunen bij het verhogen van de efficiency en compliancy van uw software assets. Van een eenmalige onderzoek tot volledig Software Asset Management as a Service: de licentie-experts van PQR staan klaar met de diensten die naadloos aansluiten op wat u nodig heeft.

Lees meer >

Image

Microsoft Licentiemanagement

Natuurlijk is het belangrijk om niet te veel te betalen voor Microsoft licenties. Maar tegelijkertijd moeten uw licenties wel gebaseerd zijn op het feitelijke gebruik van de software, om vervelende discussies en boetes te voorkomen. PQR neemt de complexiteit van Microsoft licentiemanagement bij u weg en brengt er rust voor terug.

Lees meer >Advies van PQR

Optimalisatie van alle software-investeringen, proactief en compliant. De software en licentie experts van PQR geven u graag advies om dit te bereiken. Neem contact op met ons!