Het toenemende risico op verlies van bedrijfskritische data vereist een moderne strategie voor databescherming. Versleuteling, cloud en onaantastbaarheid zijn hierbij de kernwoorden. PQR Back-up as a Service biedt een geavanceerde aanpak voor databescherming in de cloud, waarbij gemak en efficiëntie hand in hand gaan.

Het risico op verlies van data wordt steeds groter: cybercriminaliteit is uitgegroeid tot een wereldwijde industrie die zorgt voor een voortdurende stroom van gerichte en ongerichte aanvallen. Als gevolg hiervan voldoet de klassieke back-up niet meer. Het eenvoudigweg kopiëren van data houdt bijvoorbeeld geen rekening met het feit dat die data aangetast kan zijn, waardoor herstel niet meer mogelijk is. Daarnaast zijn klassieke back-upsystemen niet ontworpen om moderne aanvallen te weerstaan, aangezien ze zijn ontwikkeld in een tijd waarin een firewall als voldoende beschouwd werd.

Databescherming, gemak en efficiency

Moderne back-upoplossingen bieden wel bescherming tegen deze bedreigingen, maar vereisen doorgaans grote investeringen en zijn complex om te implementeren. PQR Back-up as a Service biedt moderne geavanceerde databescherming met het gemak en de efficiency van de cloud.

Wat kunt u verwachten?

Met Back-up as a Service van PQR verzorgen wij de optimale configuratie en implementatie van de oplossing voor uw organisatie. De back-upomgeving wordt in beheer genomen door de servicedesk van PQR. Dat betekent dat onze experts monitoren, updates doen en testen, waardoor u kunt vertrouwen op een goed functionerende en veilige back-upomgeving. Afhankelijk van uw behoefte en gemaakte afspraken staat de PQR servicedesk paraat om back-ups te herstellen.

Voor een optimale bescherming van data moeten organisaties niet alleen investeren in een moderne geavanceerde back-upoplossing, maar ook een antwoord formuleren op de vraag: wat doen we als het mis gaat? Voor snel herstel na een volledige uitval van een datacenter biedt PQR de dienst SpaceHub Recovery as a Service. Hiermee wordt uw IT-omgeving na een calamiteit snel deels of volledig gerepliceerd naar de private of public cloud, zodat medewerkers met minimale onderbreking kunnen blijven werken.

Ons uitgangspunt is altijd om rust te brengen in uw IT-omgeving en om aan te sluiten bij uw behoeften, zodat de continuïteit van uw IT-omgeving gewaarborgd blijft.

Druva cloudgebaseerde dataprotectie

PQR Back-up as a Service is gebaseerd op het cloudplatform voor gegevensbescherming en -beheer van Druva. Druva, The Data Resiliency Cloud, gebruikt de kracht van de cloud voor een nieuwe manier van dataprotectie.

De technologie van Druva beschermt data van een on-premises omgeving, (public) cloudomgeving en SaaS-diensten, zoals Microsoft 365 en Google Workspace. Het biedt optimale bescherming voor alle workloads met immutable back-ups, gecentraliseerd management en 100% garantie op recovery. Druva is een cloud native SaaS-oplossing, waarbij hardware niet nodig is en zowel implementatie als het beheer zeer eenvoudig is.

Onze aanpak

Onze aanpak garandeert de juiste oplossing, ongeacht de locatie van uw omgeving:

  1. Inventariseren van de huidige situatie en IT-omgeving.
  2. Vaststellen van maximaal acceptabel dataverlies (RPO) en hersteltijd (RTO).
  3. Opstellen van een specifiek DR-plan bij disaster recovery.
  4. Inrichten en testen van de omgeving.
  5. Overeenkomen van Service Levels.
  6. Periodieke rapportage door PQR servicedesk.

 

Lees meer en download hier onze whitepaper ‘Back-up as a Service: De nieuwe standaard in efficiënte dataprotectie’.

Meer weten?

Wilt u verzekerd zijn van de juiste back-up en oplossing? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie:
030 662 9729 of info@pqr.nl.

 

 

Geplaatst door

Jac-Jan Boot

Accountmanager