Hedendaagse netwerken krijgen te maken met een nieuwe generatie applicaties en workloads waarbij data steeds meer aan de zogenaamde ‘edge’ gegenereerd wordt. In combinatie met de verschillende locaties en de diversiteit aan bekabelde en wireless netwerken, hebben organisaties echter moeite om hun complexe netwerkomgeving te beheren en te beveiligen. De tools en oplossingen die voorhanden zijn, zijn zo divers, dat organisaties door de bomen het bos niet meer zien. 

Dat kan beter, toch? Aruba heeft een all-in-one-oplossing klaar die continu data uit verschillende domeinen analyseert, SLA’s bijhoudt, afwijkingen detecteert en optimalisaties doorvoert. Aruba Edge Services Platform (ESP)is het allereerste cloud-native platform dat problemen aan de edge voorspelt en oplost voordat ze zich voordoen. Met behulp van drie pijlers beveiligt en standaardiseert Aruba ESP de netwerkinfrastructuur van het hele bedrijf.

1. Unified Infrastructure

De Unified Infrastructure van Aruba ESP consolideert met behulp van Aruba Central alle netwerkactiviteiten op het gebied van switches, Wi-Fi en SD-WAN. Dat geldt voor netwerken van kantooromgevingen, bijkantoren, thuiswerkplekken en datacenters. Door alle activiteiten te centraliseren in één platform, vermindert het beheer en de kans op handmatige fouten, daardoor worden problemen sneller opgelost. Dankzij een hoge mate van standaardisatie, besparen gebruikers bovendien op installatiekosten en blijven ook de beheerskosten behapbaar. Lees meer over Unified Infrastructure in deze blog > 

2. AIOps

AI en analytics liggen aan de basis van Aruba ESP om snel en nauwkeurig onderliggende zaken te isoleren, netwerkproblemen automatisch te herstellen en de gebruikservaring te monitoren. Bovendien wordt het netwerk zo ingesteld dat problemen automatisch voorkomen worden. De ingebouwde recommendation engine creëert op basis van wereldwijd geïnstalleerde netwerken peer-benchmarks. De aanbevelingen die daaruit voortkomen, worden ingezet om het netwerk voortdurend te beveiligen en te optimaliseren. Hoe voorkomt AIOps netwerkproblemen? Lees verder > 

3. Zero Trust Security

Rolgebaseerde netwerktoegang, dynamische microsegmentatie en toegangsdetectie op basis van identiteit: dat zijn de basiscomponenten om netwerkbeveiliging naar het ultieme niveau van betrouwbaarheid te tillen. Iedere gebruiker en elk apparaat dat verbonden is met het netwerk, wordt geverifieerd en blijvend gecontroleerd. Zo worden potentiële aanvallen op tijd gedetecteerd, voorkomen, en geïsoleerd voordat ze het bedrijf in gevaar brengen. Wat is Zero Trust precies en hoe werkt het? 

Deze drie kernprincipes hebben er mede voor gezorgd dat Gartner voor het 15e jaar op rij Aruba benoemde tot leider in het Magic Quadrant voor Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Met Aruba ESP voegt u aan uw netwerk als het ware een ‘zesde zintuig’ toe dat proactief problemen detecteert, advies geeft over de mogelijke oplossingen en automatisch acties uitzet.

Til uw hele netwerk naar een hoger niveau.

Van beheer tot beveiliging. Klaar om uw netwerkinfrastructuur beter te beveiligen en te standaardiseren? Stuur me een bericht, dan neem ik contact op! 

Geplaatst door

Arie Dekkers

Arie is Presales product specialist bij PQR en breed gespecialiseerd in server, storage, hyperconverged en netwerken.