Wanneer werknemers of klanten uw onderneming binnenstappen, is verbinding maken met het wifi-netwerk vaak het eerste wat er gebeurt. Omdat tegenwoordig bijna alle werkzaamheden op apparaten gebeuren die verbonden zijn met het wifi, is de afhankelijkheid van het draadloos netwerk aanzienlijk gestegen. Maar liefst 60% van de dagelijkse interacties verloopt tegenwoordig digitaal. Slechte netwerk- en applicatieprestaties resulteren in productiviteitsverlies, ontevreden gebruikers en veel werk voor de IT-helpdesk. Dat kan beter, maar hoe?

Uw IT-team is verantwoordelijk voor de feilloze werking van het draadloze netwerk, maar het beheer van een netwerk is allesbehalve eenvoudig en vergt heel wat expertise. Het gebrek aan real-time inzichten maakt deze taak nog uitdagender. Op de achtergrond zijn er dan ook nog eens zakelijke SLA’s die gehandhaafd moeten worden en krijgen IT-teams vaak de vraag om meer te doen met minder.

Uw draadloze netwerk is dus ontzettend belangrijk voor uw bedrijfsvoering, maar eigenlijk wilt u er niet te veel mee bezig zijn. Het moet gewoon werken. In deze blog leggen we de 5 grootste netwerkuitdagingen uit. Direct over naar de oplossing? Scroll dan snel naar beneden.

1. Toegang tot kritieke applicaties vrijwaren

E-mails die niet worden verstuurd, video calls die worden onderbroken of klanten die geen verbinding met het gastennetwerk kunnen maken. Stuk voor stuk problemen waarvoor een helpdeskticket wordt aangemaakt en die uw IT-team zo snel mogelijk moet oplossen. Om uptime te allen tijde te garanderen is er end-to-end netwerkzichtbaarheid nodig. En dat van edge tot cloud. Met andere woorden: IT-teams moeten de netwerkprestaties nauwlettend in het oog kunnen houden.

2. Inzicht en real-time informatie ontbreekt

Wanneer er zich problemen voordoen met het netwerk, is de vraag van de gebruiker vaak niet eenduidig omschreven. Daardoor is de oorzaak moeilijk te lokaliseren. IT-teams hebben real-time informatie nodig, zodat ze over de exacte data beschikken om eventuele problemen snel op te lossen, ongeacht waar ze zich bevinden. Remote monitoringtools vormen hier een oplossing.

3. Weinig inzicht in netwerkprestaties

Inzicht krijgen in de connectiviteit, beschikbaarheid, responsiviteit en signaalsterkte van uw netwerk is niet alleen cruciaal om problemen op voorhand te identificeren, maar ook om netwerkupgrades te rechtvaardigen. Het vastleggen van data over een lopend proces stelt u in staat om te vergelijken en uiteindelijk uw netwerk te verbeteren en toekomstbestendig te houden of te maken.

4. Toegang voor IoT-devices waarborgen

Sensoren, camera’s en slimme devices maken stuk voor stuk gebruik van uw netwerk om te communiceren met gebruikers, data over te dragen en verschillende taken uit te voeren. Deze IoT-devices verbruiken weliswaar weinig bandbreedte, het groeiende aantal zorgt voor een steeds grotere belasting op uw wifi. IoT-devices staan niet onder toezicht van uw IT-teams en het is dus vrij complex om inzicht te vergaren in hun verbinding tot het netwerk. Hun beschikbaarheid is echter enorm belangrijk voor de continuïteit van uw processen.

5. Optimaal netwerkprestaties monitoren

Een overzicht behouden op mogelijke netwerkdreigingen zonder bij elke kleine fout te moeten ingrijpen? Het nodeloos blussen van kleine brandjes leidt te vaak af van de kerntaken van IT. Toch kunt u netwerkdreigingen niet helemaal links laten liggen en uitsluitend focussen op het grote plaatje. Een krachtig systeem waarin de balans tussen zelfsturend, probleemoplossend werken en efficiënte communicatie bij grotere problemen wordt bewaakt, is een absolute must voor de hedendaagse IT.

Hoe tackelt u deze uitdagingen? De oplossing is eenvoudig.

Enter Aruba UXI. Aruba User Experience Insight (UXI) is een performance monitoring oplossing die de gezondheid van het netwerk valideert en problemen oplost die de dagelijkse gebruikerservaring beïnvloeden. UXI neemt de rol van eindgebruiker aan door de prestaties, connectiviteit en responsiviteit van netwerkinfrastructuur en applicaties te meten. Dit outside-in perspectief wordt getoond op een eenvoudig, intuïtief dashboard met machine learning. Het is een proactieve manier om problemen op te lossen, voordat ze de business beïnvloeden. UXI is eenvoudig te configureren, implementeren en beheren, en verschaft onmiddellijk inzichten.

Aruba UXI is onderdeel van PQR Wifi as a Service. Wilt u meer informatie over Wifi as a Service? Neem contact op met PQR of lees de whitepaper Feilloos Draadloos.

 

Hoe garandeert u een feilloos draadloos netwerk? Download de whitepaper en ontdek de kracht van Wifi-as-a-Service.

Download whitepaper

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.