Bent u benieuwd naar de nieuwste Artificial Intelligence (AI)-assistent van Microsoft? Wij zijn dat zeker! Maak kennis met Microsoft Copilot, een revolutionaire tool die u kan helpen bij het efficiënter werken en het verbeteren van de beveiliging. Microsoft Copilot is nog in public-bèta. Een twintigtal organisaties maken er momenteel gebruik van. Wanneer Microsoft Copilot publiekelijk beschikbaar wordt gesteld, wordt de tool geïntegreerd binnen zowel de M365 tenant als de Microsoft 365 Apps for Enterprise (Office-producten voor de desktop). In deze blog neem ik u mee in de mogelijkheden van Microsoft Copilot.

Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot is een AI-assistent die gebruik maakt van grote taalmodellen (LLM’s) en uw gegevens in de Microsoft 365-omgeving. Hiermee kan Copilot naadloos samenwerken met de Microsoft 365-apps die u dagelijks gebruikt. Deze assistent kan niet alleen de productiviteit verhogen, maar kan ook de beveiliging van uw organisatie verbeteren.

Het is dé assistent voor iedereen die dagelijks met Microsoft 365-apps werkt, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Om uw gesproken woorden om te zetten met de krachtigste productiviteitstool op aarde, werkt de tool nauw samen met uw gegevens in de Microsoft 365-omgeving en gebruikt grote taalmodellen. Zo kunt u op eenvoudige wijze documenten maken, e-mails beantwoorden, vergaderingen plannen en meer. Door de integratie van Copilot in deze apps, kunt u uw productiviteit verhogen en krijgt u meer mogelijkheden tot uw beschikking zonder dat u extra tijd en moeite erin investeert. Bovendien vermindert Microsoft 365 Copilot de kans op fouten en verbetert het de kwaliteit van uw werk.

Microsoft Security Copilot

Microsoft Security Copilot is een AI-assistent die uw organisatie kan helpen bij het versterken van uw beveiliging en het detecteren van verborgen patronen die wijzen op mogelijke bedreigingen. Omdat de software gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, kan Microsoft Security Copilot security professionals ondersteunen met een door AI gedreven snelheid en schaalbaarheid. Dit helpt bij het automatiseren van routinetaken, waardoor security professionals meer tijd hebben om zich te concentreren op de relevantste zaken. De AI-assistent kan nauwkeurige analyses en voorspellingen leveren op basis van data. Dit helpt de security professional bij het identificeren van verdachte activiteiten en het verbeteren van de security van de organisatie.

Publieke beschikbaarheid

Zodra Microsoft Copilot beschikbaar komt, kunt u er gebruik van maken als u de juiste applicaties bezit van Microsoft 365 Apps for Enterprise. De functionaliteiten zijn waarschijnlijk niet werkzaam met apps die voorzien zijn van de 2019 of 2021 licentie van Microsoft Office.

Microsoft Security Copilot is momenteel nog in ontwikkeling en er is nog veel te ontdekken over de specifieke toepassingen en functionaliteiten ervan. We kijken uit naar de voortgang van deze veelbelovende AI-assistent, met name naar de bijdrage van deze tool aan het verbeteren van de beveiliging van organisaties over de hele wereld.

Meer informatie

Fondo | PQR is als partner van Microsoft continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Onze collega’s bieden organisaties alle benodigde expertise voor implementatie- en beheerwensen. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op.

Geplaatst door

Ron Huntman

Senior Consultant & Teamleider