Aruba Enterprise Services Platform (ESP), het nieuwste cloud-native platform van Aruba, automatiseert, standaardiseert en beveiligt. In onze vorige blog kon u al lezen dat het platform drie belangrijke pijlers heeft: Unified Infrastructure, AIOps en Zero Trust Security. In deze blog krijgt u een antwoord op de drie meest gestelde vragen over de Unified Infrastructure van Aruba ESP.

Vandaag de dag bevindt meer en meer ongestructureerde data, die onder andere wordt gegenereerd door IoT-devices, zich op de rand (de zogenaamde edge) van het netwerk. Deze data kan worden gebruikt om de efficiency te verhogen, de ervaring te verbeteren en nieuwe inkomsten te generen. Om dat resultaat uiteindelijk te bereiken, moet alle data – ook de ongestructureerde – bekend zijn én geanalyseerd worden. Door het netwerk, de gebruiker en de apparatuur voortdurend te analyseren, zet Aruba ESP die informatie om in inzicht.

In het hele proces speelt de Unified Infrastructure van Aruba ESP een niet te onderschatten rol. Om u wegwijs te maken in de wereld van Aruba ESP, geven we in deze blog een antwoord op de drie meest gestelde vragen over de Unified Infrastructure van Aruba ESP.

1. Wat houdt een Unified Infrastructure in?

De Unified Infrastructure of uniforme architectuur van Aruba ESP consolideert met Aruba Central alle netwerkactiviteiten op het gebied van switches, Wi-Fi en SD-WAN voor netwerken op kantooromgevingen, bijkantoren, thuiswerkplekken en datacenters. Wat dat precies inhoudt? U kunt de monitoring, probleemoplossing, provisioning en configuratie van al uw netwerkcomponenten volledig in de cloud, via één platform, uitvoeren. Zo vereenvoudigt het beheer enorm, verkort de oplostijd en vermindert het aantal handmatige fouten.

2. Wat is de meerwaarde voor mijn bedrijf?

U heeft zelf controle over uw netwerk. Zo kunt u uw updates of automatische firmware-updates plannen en kiest u wie welke beheerrechten heeft op welk niveau. Bovendien wordt het uitrollen van een nieuw netwerk een stuk eenvoudiger dankzij Zero Touch Provisioning. U hoeft uw access points en switches alleen uit te pakken en aan te zetten op de gewenste locatie. De configuraties en firmware wordt meteen gedownload zodat uw netwerk binnen enkele minuten actief is. Op die manier zegt u vaarwel tegen hoge installatiekosten en wordt het heel eenvoudig om de netwerkinfrastructuur voor een kleine locatie zelf te implementeren.

3. Wat zijn de voordelen voor mijn medewerkers?

Werkplekken veranderen voortdurend, waardoor bedrijven op zoek zijn naar manieren om de connectiviteit uit te breiden naar andere locaties en om veilig thuiswerken mogelijk te maken. Remote Access Points maken deel uit van de Unified Infrastructure van Aruba ESP en verlengen het bedrijfsnetwerk naar externe locaties zoals een thuiskantoor, klantlocatie of flexplek. Medewerkers krijgen een access point dat automatisch verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk. Zo neemt u meteen de complexiteit van VPN-verbindingen weg. Ook heeft u toegang tot inzichten over uw hele netwerk en een database waarin heldere logs aangemaakt worden van wat er precies op uw netwerk gebeurt.

Til uw hele netwerk naar een hoger niveau.

Van beheer tot beveiliging. Klaar om uw netwerkinfrastructuur beter te beveiligen en te standaardiseren? Neem contact op met één van onze netwerkexperts.

Geplaatst door

Arie Dekkers

Arie is Presales product specialist bij PQR en breed gespecialiseerd in server, storage, hyperconverged en netwerken.