Domotica, e-health en robotica: allerlei zorginnovaties die voor een efficiënte werking een stevige IT-basis vereisen. Omwille van de flexibiliteit, schaalbaarheid, de lage beheerlast en het beperkte capaciteitsmanagement, kijkt men steeds vaker richting public cloud. Bovendien betaalt u in dit model alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Maar wist u dat het ook in een on-premises omgeving mogelijk is om de voordelen van public cloud te ervaren?

Cloudervaring in het eigen datacenter

PQR Flexible Capacity is een dienst waarbij de nieuwste HPE-hardware in uw eigen datacenter wordt geïnstalleerd en wordt afgenomen in een voordelig pay-per-use model. Het resultaat is een cloudervaring in een hybride hardwaremodel, waarbij de dienstverlening en flexibiliteit vergelijkbaar is met die in de cloud, maar wel met on-premises infrastructuur. Zonder de controle volledig uit handen te geven, ervaart de IT-afdeling een grote mate van ontzorging. Zo komt de nodige tijd vrij om transformaties aan te pakken en te innoveren.

Infrastructure as a Service

Wat houdt een managed dienstverlening precies in? Met PQR Flexible Capacity nemen klanten hun infrastructuur af als een dienst. De ontzorging vertaalt zich in het feit dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de hardware, de virtualisatielaag en alle bijhorende updates, bugfixes en upgrades. Ook het capaciteitsmanagement is inbegrepen bij PQR Flexible Capacity. Op die manier is het mogelijk om op basis van veranderende behoeften op of af te schalen.

Klaar voor de toekomst

Door de cloudervaring alvast in een on-premises omgeving te implementeren, leggen klanten bovendien de basis om op middellange termijn te evolueren naar een ‘cloud-tenzij’-beleid. Er zijn vaak een heel aantal legacy-applicaties die nu nog niet naar de cloud kunnen en daar is dit een oplossing voor.

Klaar om de flexibiliteit van cloud te implementeren in uw on-premises omgeving?

Door beheertaken deels uit te besteden, houdt u de handen vrij voor de zorginnovaties van vandaag en morgen. Meer weten over PQR Flexible Capacity en de rol ervan binnen het Zorghuis van de Toekomst? Neem contact op met één van onze experts. Neem contact op.

Benieuwd naar onze aanpak bij zorginnovatie en naar alle mogelijkheden van ons IT-transitieprogramma? Download de e-guide  

 

Geplaatst door

Joost Noteboom

Commercial Lead PQR Healthcare