Fuseren of samenwerken om kostenbesparend te werken. Thuiswerken en Big Data. Efficiënte IT die duurzaam én betaalbaar is. De IT-uitdagingen van woningcorporaties zijn talrijk. Het is duidelijk dat vernieuwing cruciaal is. Maar kan die ook eenvoudig en toekomstbestendig worden ingericht?

In deze blog lees u de vijf stappen hoe u kostenefficiënt en met het oog voor de uitdagende realiteit de transformatie maakt naar een toekomstbestendige IT-infrastructuur. Gaat u voor flexibel én betaalbaar? Ontdek hoe u met SpaceHub Flexible Capacity zorgeloos kiest voor vernieuwing.

1. Inventariseer uw huidige IT-omgeving

Woningcorporaties zochten de voorbije jaren volop naar het recept voor schaalbaarheid en kostenbesparing. Het resultaat? Fusies en samenwerkingen. Hierdoor ontstond voor veel organisaties een allegaartje van overlappende applicaties en complexe data. Voordat er vorm kan worden gegegeven aan de optimale architectuur, moet u eerst stilstaan bij uw huidige IT-situatie.

Niet alle data zal passen in de cloud. Persoonsgegevens van huurders, legacy applicaties of privacy-gevoelige data die het land niet mag verlaten, wilt u wellicht liever on-premises houden. Met SpaceHub Flexible Capacity blijven uw workloads op Nederlands grondgebied staan. Andere data voelt zich wel thuis in de cloud. Met een hybride model ontdekken organisaties alle kansen van de cloud én on-premises en bepalen ze zelf waar hun data en applicaties komen te staan.

2. Geef vorm aan de hybride IT-architectuur

Inventariseer als woningcorporatie nauwkeurig welke kenmerken uw data en applicaties hebben. Vanwege de aard van uw data, die veelal vertrouwelijk is, willen organisaties dit vaak in een eigen, on-premises omgeving houden. Daar kan een serieus kostenplaatje bijhoren. Investeert u als organisatie in oplossingen die veel kosten en mogelijk niet noodzakelijk zijn? Of mist u kansen voor de toekomst om data-driven te werken met een goedkopere optie?

Er is gelukkig een derde optie. Met een on-premises én pay-per-use oplossing geeft u uw corporatie en uw data, ruimte om te groeien.

3. Implementeren van de optimale architectuur

Future-proof schaalbaarheid én een correct kostenplaatje. Als woningcorporatie kunt u tegelijkertijd vernieuwen en toch kosten reduceren. Geen overbodige luxe nadat de IT-kosten per verhuurbare eenheid de afgelopen tien jaar met meer dan 70% stegen.* Uw optimale architectuur houdt rekening met een steeds veranderende realiteit en nieuwe onverwachte behoeften. Denk bijvoorbeeld aan Big Data, IoT, datagedreven werken en andere kansen voor uw woningcorporatie.

Met andere woorden: uw IT-omgeving moet klaar zijn voor ontwikkelingen die u nu nog niet kunt voorspellen.

*(Compact, IT-ontwikkelingen in de dynamische woningcorporatiesector vragen om een samenhangende aanpak, 2020)

4. Inbouwen van een on-premises buffer

Uw architectuur moet uw werkprocessen ondersteunen en helpen om in te spelen op unieke kansen en onverwachte behoeften. Met datagedreven werken en IoT zullen woningcorporaties in de toekomst veel meer data moeten verwerken. Daarom heeft u behoefte aan een buffer. Dat u alleen betaalt voor die buffer wanneer u hem daadwerkelijk gebruikt, is wat ons betreft logisch en voor u belangrijk voor het in de hand houden van de kosten. Zo behoudt u de controle over uw IT-kosten, zonder dat u moet investeren piekcapaciteit.

5. Innoveren en optimaliseren van uw processen

Gaat u nieuwe samenwerkingen aan of verandert uw situatie? Volop datagedreven werken? Uw woningcorporatie heeft behoefte aan IT die groei faciliteert, niet afremt. Bij SpaceHub Flexible Capacity wordt uw IT-capaciteit onophoudelijk in de gaten gehouden. Zo bent u verzekerd van een maximaal rendement in een optimale IT-omgeving.

Blijf niet hangen in uw huidige IT of afschrijvingstermijnen en ga zorgeloos met uw woningcorporatie de toekomst in zonder kansen te laten liggen. Ontdek alles over kostenefficiënt, veilig én toekomstbestendig werken met SpaceHub Flexible Capacity, een on-premises en pay-per-use model waarmee u gebruik maakt van de nieuwste technologie van HPE. Lees het in onze nieuwste whitepaper. 

Geplaatst door

Marinka van der Eng

Marinka is Senior Marketeer bij PQR. Ze heeft ruime ervaring in diverse soorten marketing functies bij IT en Tech bedrijven en vertaalt technische oplossingen in waarde voor de klanten door middel van content, campagnes en events.