De tijd dat alle medewerkers nog dagelijks op kantoor te vinden zijn is voorbij. Alleen al de betere balans tussen werk en privé maakt werken vanuit huis aantrekkelijk en mede daardoor stappen organisaties over op het hybride werken; de combinatie van thuis en op kantoor werken. Vanzelfsprekend moeten IT-teams hun IT-omgeving hierop aanpassen en hun workforce thuis voorzien van goedwerkende, veilige en snelle IT. Tegelijkertijd vraagt de toenemende hoeveelheid aan data die de organisatie dagelijks verwerkt nogal wat rekenkracht. Biedt het datacenter de solide basis om aan de IT-behoeftes van de organisatie te voldoen? Of kunt u op dit moment geen optimale performance en hoge mate van veiligheid garanderen? In deze blog bespreken we drie aandachtspunten voor een future-proof datacenter.

1. Biedt uw datacenter end-to-end-bescherming?

Om workloads en applicaties te beschermen tegen bijvoorbeeld de gevaren van ransomware, is een goed doordachte security-strategie en -tooling vereist. Denk daarbij niet alleen aan software-security, zoals voor het maken van back-ups of het beschermen van endpoints, maar ook aan ingebouwde hardware-security. Beoordeel nieuwe servers daarom niet alleen op hun prestaties, maar let ook op Root of Trust om zeker te weten dat ze een cyberbestendige architectuur hebben. Processors zijn beter beschermd wanneer ze confidential computing toepassen. Denk hierbij aan technologie zoals geheugenversleuteling of versleutelde virtualisatie. Deze helpen voorkomen dat een cybercrimineel toegang krijgt tot data in niet-versleutelde staat of dat hij fysiek geheugen van een systeem kan verwijderen.

Wilt u het datacenter optimaal laten presteren zonder in te leveren op security? Lees meer.

2. Hoe goed is uw VDI-performance?

Een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) maakt het mogelijk om de medewerkers ook op afstand op een veilige manier toegang te geven tot alle applicaties die ze nodig hebben. Maar wanneer de VDI niet kan bouwen op een basis van krachtige en moderne processors, ontstaat er een risico voor de medewerker. Zij krijgen dan te maken met inconsistente laadtijd, hoge latentie en slechte applicatieprestaties binnen hun virtuele werkomgeving. Het resultaat? Ontevreden medewerkers die minder productief zijn en wellicht zelfs buiten een onbeveiligde VDI-omgeving op hun eigen laptop aan de slag gaan. Let daarom bij de keuze voor servers en processoren op hoeveel gebruikers je VDI-omgeving kan ondersteunen zonder dat dit leidt tot performance-problemen.

3. Kan het datacenter grote hoeveelheden ruwe data verwerken?

De hoeveelheid ruwe data die bedrijven verzamelen en met elkaar delen neemt toe. Maar die data is niks waard als het niet snel kan worden omgezet in de juiste inzichten. Dat geldt voor alle organisaties, denk bijvoorbeeld aan grote onderwijsinstelingen en onderzoeksinstituten. Om onderzoek te kunnen verrichten, hebben ze veel cores nodig voor een efficiënte verwerking en analyse van de data. Daarom zoeken ze continu naar mogelijkheden om de rekenkracht van hun High-performance computing (HPC) te verhogen. En dat zonder dat de kosten enorm oplopen. Daar zijn optimaal ontworpen CPU’s voor nodig. Bieden uw processoren voldoende rekenkracht voor data analytics?

Rust op uw IT-afdeling. Ook nu.

Kortom een future-proof datacenter dat helemaal klaar is voor hybride werken vraagt om goede security tooling, een veilige VDI-omgeving en voldoende rekenkracht voor data analytics. PQR denkt graag met u mee over de uitdagingen die deze nieuwe vorm van werken met zich meebrengt. IT is vaak al complex genoeg en in samenwerking met verschillende partners helpen we u graag rust terug te brengen op uw IT-afdeling. Neem contact met ons op of download de whitepaper van Dell over future-proof datacenters.

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.