We werken met z’n allen op veel meer plaatsen dan enkel op kantoor, we hebben meer dan één device ter beschikking en steeds meer diensten worden aangeboden via de cloud. Het resultaat? Beveiliging is niet langer alleen maar nodig rond het datacenter of in het bedrijfsnetwerk. Hoe blijft u een veilige toegang tot internet en SaaS-applicaties garanderen?

Traditionele security-architectuur is niet langer toereikend om aan de huidige zakelijke behoeften te voldoen. Hiervoor zijn een aantal redenen:

  • De security-architectuur is erg versnipperd en daarom moeilijk te beheren.
  • Opschalen is duur en omslachtig.
  • Policy’s handmatig configureren stelt het bedrijf bloot aan risico’s en downtime.
  • Gefragmenteerde cloudservices en SaaS-applicaties veroorzaken onnodige latency.

Kortom: traditionele beveiligingsoplossingen zijn niet consistent voor alle medewerkers, zijn moeilijk te beheren en voldoen niet aan de behoeften van al uw moderne cloud- en mobile-first medewerkers. Is dit scenario herkenbaar voor uw organisatie? Bij PQR beseffen we maar al te goed dat security voortdurend in ontwikkeling is. We blijven dan ook altijd scherp als het gaat om beveiligingsoplossingen. Daarom is de recente toevoeging aan het Citrix-portfolio interessant: Citrix Secure Internet Access (SIA). Citrix SIA is een cloudservice die een veilige toegang tot alle applicaties biedt, op elke locatie wereldwijd en elk device, met uniform beheerde security. Het is de nieuwste toevoeging van Citrix aan SASE-architectuur.

SIA past in SASE-benadering

De service omvat Secure Web Gateway (SWG), Firewall-as-a-Service, Cloud Access Security Broker (CASB), Data Loss Prevention (DLP) en Sandboxing. SIA is een van de drie pijlers in de SASE-architectuur van Citrix. SASE staat voor Secure Access Service Edge en door deze benadering hebben klanten een uniforme, geïntegreerde en betrouwbare toegang tot applicaties, vanaf welk apparaat dan ook.

Met de toevoeging van SIA aan het portfolio, zorgt Citrix ervoor dat de security-architectuur beter aansluit bij de behoeften nu. Heeft u de SASE-benadering van Citrix al geïmplementeerd en wilt u meer weten over SIA, of is uw huidige security-oplossing nog heel pril? Het maakt niet uit waar u staat, bij PQR helpen we graag. Want beveiliging is geen bijzaak, maar een essentieel onderdeel van onze service. Meer weten? Neem contact op met één van onze security-specialisten of download de whitepaper ‘Beveilig uw veranderende IT-omgeving’.

Geplaatst door

Marinka van der Eng

Marinka is Senior Marketeer bij PQR. Ze heeft ruime ervaring in diverse soorten marketing functies bij IT en Tech bedrijven en vertaalt technische oplossingen in waarde voor de klanten door middel van content, campagnes en events.