Hewlett Packard Enterprise (HPE) organiseerde van 18 t/m 20 juni het event HPE Discover 2019 in Las Vegas. Namens PQR bezocht ik dit mooie event en ik breng hier dan ook graag verslag van uit.

Dag 1

Op de eerste dag werden wij in de plenaire partner-keynote meegenomen in de strategie van HPE. Deze is kort samengevat gebouwd rond de ‘Super 6’:

 • redefine experiences at the edge;
 • right mix of hybrid cloud;
 • storage to intelligent flash;
 • unlock data with AI;
 • Everything-as-a-Service;
 • transform IT with software defined.

Een aantal van deze punten kwam gedurende de dag in het bijzonder terug, namelijk:

Naast deze onderwerpen kreeg de zogenaamde circular economy veel aandacht. Hoe kun je kapitaal vrijmaken door oude infrastructuur over te nemen of in te ruilen, terwijl je ook bijdraagt aan het MVO-beleid van bedrijven? Denk daarbij aan het stimuleren van hergebruik of recycling van oude producten.

De dag werd afgesloten met een exclusief Inner Circle-dinner met de HPE CEO en de executive board. Een bijzondere aangelegenheid, want dit bood de mogelijkheid om in een klein gezelschap te discussiëren over de corporate strategie van HPE en de praktijkervaringen bij onze klanten.

Dag 2

Hoogtepunt van de tweede dag was de plenaire keynotesessie van CEO Antonio Neri. Hij vertelde over de toekomst van HPE en de releases die op de planning staan. De belangrijkste onderwerpen zet ik even op een rijtje:

 • The Edge
  Er komen vooral veel nieuwe features in Aruba Central (cloud-based platform voor network management): onder andere Aruba NetInsight, SD-WAN en Aruba Clearpass Device Insight.
 • Hybrid Cloud
  In 2022 moet het hele HPE-portfolio ‘as-a-service’ af te nemen zijn via HPE Greenlake. Er is nu een HPE Greenlake Quick Quote-tool, waardoor sneller een prijsindicatie kan worden gegeven. Verder investeert HPE vooral in de ontwikkeling van een cloudsoftware-suite: OneView (management automation), InSight (AI), OneSphere (brokering), Cloud Volumes (intelligent data platform).
 • Data
  HPE lanceert mission critical storage: HPE Primera. Dit vervangt de huidige 3PAR-lijn en levert daarmee een veel betere performance en 100% data-beschikbaarheidsgarantie.

Dag 3

Vandaag was alweer de laatste dag van HPE Discover 2019. PQR was uitgenodigd voor de roundtable ‘Ease of Doing Business with HPE’. Hier bespraken we onder andere hoe HPE bezig is met de overgang naar één ERP-systeem.

Met de overige Nederlandse platinum partners spraken we een uur lang met Antonio Neri en Marjella Spanjaart (Director Strategic Alliances & Channel Nederland) over de samenwerking tussen HPE en PQR. De highlights van deze roundtable? Naast de eerdergenoemde punten werd het mij nogmaals duidelijk dat HPE Greenlake voor PQR extra kansen biedt als services partner: het biedt onze klanten mogelijkheden om zelfs on-premises een pay-per-use infrastructuuromgeving af te nemen, waarbij PQR de extra toegevoegde waarde kan leveren met onze advies-, transitie- en beheerdiensten. Op dit moment maakt HPE Greenlake al onderdeel uit van de PQR SpaceHub-propositie. Ook was het interessant om te horen hoe HPE de toekomst ‘cloud-less’ ziet worden: hun filosofie waarin memory-driven computing het gaat overnemen van CPU-driven technologie. Hierbij bestaan er nog steeds hybride omgevingen, maar de ‘boundaries’ tussen deze omgevingen zullen niet meer bestaan.

Conclusie

Als ik terugkijk op deze drie dagen, dan kan ik stellen dat de voornaamste focus en groei voor HPE en haar partners moet komen uit:

 • The Edge met HPE Aruba;
 • Everything-as-a-Service met HPE Greenlake;
 • Onderscheid maken op AI-gebied met HPE InfoSight.

PQR staat zeer goed op de kaart bij HPE Nederland, wat wel blijkt uit de uitnodiging voor verschillende roundtables, met als hoogtepunt een exclusief diner met de voltallige HPE Executive Board.

Kortom: een interessant en geslaagd event, voor zowel HPE als PQR. Er is bevestigd dat onze samenwerking goed is, en dat is wat ons betreft een uitstekende basis voor de toekomst.

Wilt u meer weten over hoe PQR de producten van HPE kan inzetten voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op de contactpagina.

contact

Geplaatst door

Jeroen Kok

Jeroen is Operations Director bij PQR.