In 2022 is Citrix overgenomen door de Cloud Software Group. Inmiddels is duidelijk geworden dat er voor Citrix klanten met meer dan 1000 licenties veel gaat veranderen, maar ook voor klanten met minder licenties zijn er diverse veranderingen. Helaas is nog niet alles bekend en tevens pakken de wijzigingen die Citrix doorvoert voor veel klanten ongunstig uit.

Door middel van deze blog willen we u op de hoogte stellen van de veranderingen rondom Citrix zoals die nu bekend zijn. Heeft u vragen hierover of leiden de onderstaande wijzigingen tot problemen, neem contact op met PQR en we helpen u graag hiermee.

Dit zijn momenteel de veranderingen die bekend zijn gemaakt:

  • Citrix verhoogt de prijzen met 8 procent, dit is een algemene prijsverhoging, dus voor alle producten, licenties en subscripties. De ingangsdatum voor deze verhoging is 17 april.
  • Er komt een nieuwe Citrix Universal Subscription als vervanging voor Citrix DaaS (cloud en hybride), VDI en Workspace licenties. Citrix Universal Subscription komt op 8 maart beschikbaar, maar de prijzen zijn momenteel niet bekend.
  • Citrix VDI en Citrix Workspace klanten met meer dan 1000 licenties moeten over naar het Universal Subscription model. Er kan geen vernieuwing meer worden gedaan van Software Maintenance op alle Citrix VDI en Citrix Workspace producten (ingangsdatum 6 maart) voor klanten met meer dan 1000 licenties.
  • Klanten die 250 of meer VDI en Workspace licenties hebben, kunnen ook overstappen naar de Universal Subscription (TTU/Transition and Trade Up).
  • Fysieke Citrix ADC/NetScaler appliances kunnen niet meer gekocht worden, in plaats hiervan is er een NetScaler Subscription gekomen. Support op bestaande NetScalers en ADC’s kunnen vooralsnog verlengd worden.

Wat kan PQR betekenen?

Heeft u op korte termijn uitbreiding nodig van Citrix licenties of appliances, dan kan dit voor uitdagingen zorgen. Neem zo snel mogelijk contact op met PQR om een aanvraag te doen voor uitbreiding of andere veranderingen door middel van het formulier onderaan deze blog.

PQR heeft alternatieve oplossingen met moderne technologieën, zoals Liquit Digital Workspace, om de directe continuïteit en veiligheid van de IT-omgeving niet in gevaar te brengen en tevens voor de lange termijn een strategische werkplek oplossing te hebben. Neem contact op met PQR als u zoekt naar een oplossing voor de huidige situatie rondom Citrix.

Onze consultants zijn momenteel bezig om op basis van onze ervaring en expertise een standaard berekening en stappenplan op te stellen voor organisaties die vanwege de recente ontwikkelingen bij Citrix hier niet mee verder kunnen. Dit zullen we publiceren op de website en bij deze blog zodra deze klaar is. Wilt u in de tussentijd al meer informatie hierover, dan kunnen we dat in een persoonlijk consult uitleggen.

Heeft u op korte termijn geen Citrix uitbreiding of verandering nodig, dan is het wel raadzaam om na te denken over de toekomst met Citrix. De PQR Workspace Consultants denken uiteraard graag met u mee en wij hebben uitgebreide ervaring met het migreren naar andere hoogwaardige cloud en virtuele werkplekoplossingen.

Voor vragen, advies, uitbreiding of veranderingen, neem contact op met PQR


Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.