Ook dit jaar host VMware weer het grootste evenement waar je je volledig kunt onderdompelen in alle technologische vooruitgangen. VMware Explore in Europa is ook dit jaar weer in Barcelona, in het enorme Fira Gran Via complex. Voor degene die gaan heb ik alvast een tip: trek goede wandelschoenen aan, want als je een beetje je best doet zijn 25.000 stappen per dag echt geen uitzondering.

Om je een idee te geven: het hele terrein bestrijkt 240.000 vierkante meter, heeft bijna 5000 parkeerplaatsen en het complex heeft 26.000 zonnepanelen op het dak liggen. In het gebouw is bijna 200.000 vierkante meter beschikbaar voor jou, verdeeld over de 8 hallen. Om van de ene sessie naar de andere te komen ben je dus wel wat tijd kwijt, hou daar dan ook rekening mee.

Er zijn op de beurs veel verschillende activiteiten, waaronder de grote hal met VMware partners en hun stands, natuurlijk de vele kennissessies van VMware experts vanuit de hele wereld en ook de VMware Community is goed vertegenwoordigd. Zoals altijd heeft de community een eigen podium waar enthousiaste mensen kunnen spreken. Dit zijn vaak wat kortere sessies over uiteenlopende onderwerpen. Deze sessies worden opgenomen zodat je ze kunt terugkijken op het YouTube kanaal van de vBrownbag: https://www.youtube.com/c/vbrownbag

Deze community sessies kun je in de Content Catalog van VMware Explore Barcelona 2023 terugvinden onder de naam VMTN. Dit staat voor VMware Technology Network. Deze community heeft zijn eigen forum die je vindt op https://communities.vmware.com/. Dit jaar mag ik tweemaal dit podium op en ga spreken over de oplossing VMware Horizon.

Zet deze 2 sessies in je agenda:

VMware Horizon in 12 Minutes [VMTN2238BCN]

Weet je wat VMware Horizon is? Nee? Dan is deze sessie iets voor jou. Ik leg uit wat Horizon is, hoe het werkt, welke problemen het oplost en hoe deze oplossing je bedrijf kan helpen uitblinken.

Aan de hand van een bestaande use case leg ik uit wat het implementeren van VMware Horizon voor deze organisatie teweeg heeft gebracht en welke voordelen het nog steeds met zich mee brengt.

VMware Horizon – The Unknown Features [VMTN2193BCN]

Hier laat ik enkele functies zien die je misschien nog niet kent en interessant kunnen zijn voor jouw VMware Horizon-omgevingen. Er zijn door de jaren heen steeds meer mogelijkheden toegevoegd. Dit zijn er intussen zoveel dat er een aantal onderbelicht blijven, terwijl deze zeker van nut zouden kunnen zijn in een bestaande, of nieuw te bouwen omgeving.

VMware Horizon wordt wel eens een ’legacy’ oplossing genoemd, maar laat je niet voor de gek houden. Zo lang er nog noodzaak is tot het aanbieden van Windows en Linux applicaties zal Horizon een essentieel onderdeel zijn en blijven van de moderne werkplek.

Nog een laatste tip

Tot slot nog een tip: laat je niet van de wijs brengen door het feit dat sessies aangeven dat ze vol zijn. Uit ervaring weet ik dat men zich voor veel sessies inschrijft en vervolgens de agendaplanning aanpast zonder dit in de Content Catalogus te verwerken. Ga naar de locatie van de sessie en wacht tot diegenen met een reservering binnen zijn. In 99% van de gevallen kan je toch de sessie volgen. Mocht dit bij mijn sessies niet zo zijn, spreek mij dan vooral even aan.

See you there!

Geplaatst door

Hans Kraaijeveld

End User Computing Architect