In eerdere blogs hebben we al eens melding gemaakt van het feit dat support op VMware producten verschillende fases kent.

Het is dan ook zeer belangrijk om uw kritische bedrijfsapplicaties te draaien op een platform wat ondersteund is en blijft worden voor de langere termijn.

 

Op 19 september 2018 verloopt de ondersteuning voor versie 5.5 van één van de belangrijkste onderdelen van uw infrastructuur: vSphere.

Vanaf dat moment zullen er geen bugfixes of security patches meer worden uitgebracht en valt de ondersteuning op problemen terug naar “Technical Guidance”, wat inhoudt dat er geen telefonische ondersteuning meer wordt geboden. Maakt u nog gebruik van vSphere 5.5? Dan is het zaak om zo snel mogelijk te kijken naar het upgraden van uw omgeving. De consultants van PQR kunnen u hierin uitstekend helpen.

Neem contact op met mij of met uw accountmanager en plan een afspraak in om te kijken hoe we uw omgeving zo snel mogelijk naar de nieuwste versie kunnen brengen.

Ronald de Jong
Senior Consultant

Geplaatst door

Ronald de Jong

Ronald de Jong (1970) is een gedreven en enthousiaste Senior Consultant bij PQR. Hij houdt zich daar vooral bezig met producten uit het VMware-portfolio op het gebied van infrastructuur, zoals vSphere, vSAN, NSX en Cloud Foundation. Hij is benoemd tot vExpert 2016-2020 en tot vExpert NSX 2017-2020. In 2019 heeft hij de 'VMware Partner Personality of the Year'-award mogen ontvangen voor zijn werk in de community. Ronald is spreker op Nederlandse en Belgische community-evenementen en medeorganisator van de vNSTechCon, een community technical conference op het gebied van Networking & Security.