De NSX Advanced Load Balancer is sinds enkele jaren volledig geïntegreerd in het productportfolio van VMware. Dit product is de beoogde vervanger van de standaard Load Balancer in NSX. Door de overname van Avi Networks door VMware is de Avi Load Balancer getransformeerd tot een volwassen product met de naam ‘NSX Advanced Load Balancer’.

In deze blog neem ik u mee in hoe de NSX Advanced Load Balancer wordt ingezet voor multi-cloud doeleinden en wat het voordeel is voor de multi-cloud strategie van uw organisatie.

Functionaliteiten

De NSX Advanced Load Balancer biedt de volgende functionaliteiten:

  • L4-7 Load Balancing;
  • Unified Dashboard across hybrid/multi-cloud;
  • Live Security Threat Updates;
  • Global Server Load Balancing (GSLB);
  • Web Application Firewall (WAF);
  • Container Ingress;
  • Automation en Advanced Analytics.

De NSX Advanced Load Balancer is een volledige software-defined load balancer en is API gedreven.

Voordelen en use cases

Maakt u in uw organisatie gebruik van traditonele load balancers zoals Citrix NetScaler of F5? Dan heeft NSX Advanced Load Balancer vele voordelen. Doordat de NSX Advanced Load Balancer software en API gedreven is, neemt het handmatig beheerwerkzaamheden uit handen. Hierdoor kunnen integraties met zowel de on-premises infrastructuur als met de public cloud gemaakt worden. Om deze reden past NSX Advanced Load Balancer perfect in een multi-cloud architectuur.

Onderstaande use cases doen zich voor. Een korte uitleg:

Datacenter Modernisatie
Door de integratie met VMware NSX en alle cloud native automatiseringsmogelijkheden bespaart u kosten en zijn traditionele load balancers, zoals een Citrix NetScaler of F5, niet meer noodzakelijk.

Multi-Cloud Consistentie
Het leveren van consistente applicatie services over multi-cloud omgevingen bevorderen de implementatie van een multi-cloud architectuur. Denk aan vSphere, VMware Cloud on AWS, Azure VMware Solution, Google Cloud VMware Engine, Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform.

Web Applicatie Security
Optimale beveiliging van webapplicaties over meerdere cloud omgevingen. Voor zowel traditionele als moderne applicaties. Hiernaast is het leveren van security, DDoS-bescherming en de juiste analysetools essentieel.

Container Ingress Services
Door de integratie met VMware Tanzu zijn er mogelijkheden om cloud native applicaties geautomatiseerd gebruik te laten maken van load balancing functionaliteiten door het specificeren van de juiste services.

Load Balancing voor Virtuele Desktops
VMware Horizon kan eenvoudig gebruik maken van de load balancing functionaliteit, waardoor de VDI omgeving ook eenvoudig vanaf de virtuele werkplek beschikbaar is.

Architectuur

Nu we weten wat de voordelen zijn van de NSX Advanced Load Balancer gaan we dieper in op de architectuur. Wat zorgt ervoor dat dit product geschikt is voor multi-cloud doeleinden? De architectuur van de NSX Advanced Load Balancer bestaat primair uit de Avi controllers en Avi service engines.
De Avi controllers kunnen een hoge beschikbaarheid krijgen in een cluster en wordt de control plane van de NSX Advanced Load Balancer. Vanuit deze control plane realiseer je koppelingen en integraties met vCenter Server, NSX Data Center, AWS, Azure en Google Cloud. Deze integraties zorgen ervoor dat het product geschikt is voor multi-cloud doeleinden.

De vervolgstap na het koppelen en het integreren is het uitrollen van de service engines op de betreffende cloud. Elke cloud heeft zijn eigen service engines nodig. Dit is onafhankelijk van uw keuze voor een on-premises infrastructuur of cloud (private & public) infrastructuur. Dit kan op een vSphere of VMware Cloud Foundation (VCF) infrastructuur en in de public cloud bij AWS, Azure of Google. Wanneer de service engines uitgerold zijn is de load balancing functionaliteit beschikbaar op de betreffende cloud.

Meer informatie

Fondo | PQR is als partner van VMware continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen multi-cloud en NSX Advanced Load Balancer. Onze collega’s helpen vele organisaties met de benodigde expertise voor inkoop, implementatie en beheerwensen.

Wilt u extra informatie over NSX Advanced Load Balancer of wilt u sparren over uw mogelijkheden voor een modern datacenter en het implementeren van een multi-cloud architectuur voor uw organisatie? Neem contact op.

Geplaatst door

Marc van de Logt

Technisch Specialist