Hoe zou u het vinden als cloudmigraties moeiteloos en efficiënt verliepen? Maak kennis met de NSX Advanced Load Balancer van VMware by Broadcom, uw sleutel tot een gestroomlijnde multi cloudomgeving en een nieuwe wereld van netwerkflexibiliteit.

NSX Advanced Load Balancer van VMware by Broadcom, voorheen bekend als Avi Load Balancer, is sinds enkele jaren volledig geïntegreerd in het productportfolio van VMware. Dit product is de vervanger van de standaard Load Balancer in NSX. Door de overname van Avi Networks heeft VMware de Load Balancer getransformeerd tot een volwassen en krachtig product.

Wat maakt NSX Advanced Load Balancer zo uniek?

De NSX Advanced Load Balancer blinkt uit in functionaliteiten:

 • L4-7 Load Balancing;
 • Unified Dashboard voor hybrid/multi-cloud omgevingen;
 • Live Security Threat Updates;
 • Global Server Load Balancing (GSLB);
 • Web Application Firewall (WAF);
 • Container Ingress;
 • Automation en Advanced Analytics.

De NSX Advanced Load Balancer is een volledige software-defined load balancer en is API gedreven.

 

Een multi cloud architectuur op maat

Kent u de traditionele load balancers zoals Citrix NetScaler of F5? De NSX Advanced Load Balancer biedt dan vele voordelen. Deze software- en API-gedreven tool neemt handmatige beheerwerkzaamheden uit handen en integreert naadloos met zowel on-premises als public cloud infrastructuren. Het is een ideale oplossing voor organisaties die zich richten op een multi-cloud architectuur. Dit zijn een aantal mogelijke toepassingen:

 • Moderniseren van datacenteroplossingen
  Door de integratie met VMware NSX en alle cloud native automatiseringsmogelijkheden bespaart u kosten en zijn traditionele load balancers, zoals een Citrix NetScaler of F5, niet meer noodzakelijk.
 • Multi cloud consistentie
  Het leveren van consistente applicatieservices over multi-cloud omgevingen bevorderen de implementatie van een multi-cloud architectuur. Denk aan vSphere, VMware Cloud on AWS, Azure VMware Solution, Google Cloud VMware Engine, Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform.
 • Web applicatie security
  De optimale beveiliging van webapplicaties over meerdere cloudomgevingen voor zowel traditionele als moderne applicaties. Hiernaast is het leveren van security, DDoS-bescherming en de juiste analysetools essentieel.
 • Container Ingress services
  Door de integratie met VMware Tanzu is het mogelijk om cloud native applicaties geautomatiseerd gebruik te laten maken van load balancing functionaliteiten, door het specificeren van de juiste services.
 • Load balancing voor virtuele desktops
  Horizon kan eenvoudig gebruik maken van de load balancing functionaliteit, waardoor de VDI-omgeving ook eenvoudig vanaf de virtuele werkplek beschikbaar is.

Architectuur en implementatie

Nu u de voordelen zijn van de NSX Advanced Load Balancer heeft verkend, duiken we in de architectuur die dit product zo geschikt maakt voor multi-cloud doeleinden.

Centraal in deze architectuur staan twee sleutelelementen: de Avi controllers en Avi service engines. De Avi controllers kunnen een hoge beschikbaarheid aan in een cluster en fungeren als de control plane van de NSX Advanced Load Balancer. Daarmee zet u verbindingen en integraties op met essentiële systemen zoals vCenter Server, NSX Data Center en cloudplatformen zoals AWS, Azure, en Google Cloud. Deze verbindingen maken de NSX Advanced Laad Balancer ideaal voor een multi-cloud omgeving.

Na het instellen van deze koppelingen en integraties is de volgende stap het implementeren en uitrollen van de service engines in de gewenste cloudomgeving. Afhankelijk van de cloud – of het nu een on-premises infrastructuur of een publieke cloud zoals AWS, Azure of Google betreft – vereist elke omgeving specifieke service engines. Deze stap is cruciaal, omdat het de load balancing mogelijkheden activeert binnen de gekozen cloudinfrastructuur, of dat nu op een vSphere of VMware Cloud Foundation (VCF) infrastructuur is. Zo wordt de naadloze en effectieve load balancing functionaliteit beschikbaar over de verschillende clouds heen mogelijk gemaakt.

PQR is als Pinnacle partner van VMware by Broadcom continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen multi-cloudomgevingen en NSX Advanced Load Balancer. Onze collega’s helpen organisaties met de benodigde expertise voor inkoop, implementatie en beheerwensen.

Wilt u extra informatie over NSX Advanced Load Balancer of wilt u sparren over uw mogelijkheden voor een modern datacenter en het implementeren van een multi-cloud architectuur voor uw organisatie? Maak dan een afspraak met Martijn Privee wanneer het u uitkomt. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

Geplaatst door

Marc van de Logt

Technical Architect Datacenter & Cloud