Ontdek hoe zorginstellingen hun zorgdoelstellingen versnellen dankzij slimme ICT.

  • Welke onderwerpen staan er op IT-roadmap bij zorginstellingen?
  • Wat zijn de belemmeringen om te innoveren?
  • Met welke innovaties is ervaring opgedaan en welke hebben meer potentie?

Bovenstaande vragen zijn de basis geweest voor het uitvoeren van een benchmarkonderzoek in de zorg onder IT-managers, directeuren bedrijfsvoering en bestuursleden van de Raad van Bestuur van zorginstellingen. Het vond plaats van januari 2022 tot juli 2022 met als doel om de verschillen tussen de visies van de IT-managers en het Bestuur scherp te krijgen en deze dichter bij elkaar te brengen.

Technologie kan namelijk een wezenlijke bijdrage leveren om de werkdruk te verlagen en de kwaliteit van de zorg te verhogen. Innovatieve technologieën zoals val- en dwaaldetectie, videobellen met artsen en het gebruik van robots of andere smart devices zorgen voor meer aandacht voor patiënten en cliënten, dragen bij aan positieve resultaten en maken het werk voor zorgmedewerkers makkelijker. Dat is goed nieuws, want de werkdruk in de sector zorg en welzijn is al hoger in vergelijking met andere branches. Met de verwachting dat de vergrijzing gaat verdubbelen en de zorgvragen alleen maar complexer worden, komt de zorg nog verder onder druk te staan. Om deze innovatieve technologieën te kunnen realiseren, is een digitale transformatie nodig.

Download het onderzoeksrapport en kom te weten wat andere organisaties in de zorgsector te zeggen hebben over digitale transformatie. Ook biedt het u inspiratie om uw eigen innovatieprocessen te versnellen.

 

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.