Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken – om te werken, om te groeien. En dan, ineens, doet IT er niet meer toe. Een belangrijk onderdeel van onze strategie om dat doel te bereiken is de door onszelf ontwikkelde oplossing SpaceHub, de vendor- en cloudonafhankelijke hub naar een modulaire en hybride multi-cloud infrastructuur. Om deze uitgezette koers kracht bij te zetten lanceert PQR het CTO Office. We maken kennis met de bemanning van het CTO Office:

  • Peter van der Meijden, Strategisch IT Architect;
  • Hugo Peters, Strategisch IT Architect;
  • Ward van den Heuvel, Strategisch IT Architect;
  • Jorryt de Vries, Manager Services & IT Director

Wat is het CTO Office?

Jorryt de Vries: “Het is onze taak om de technische strategie van PQR verder in lijn te brengen met onze bedrijfsstrategie. We hebben daarbij zowel een interne als externe rol. Intern richten we ons vooral op de strategie, technische visie en innovatie van het PQR portfolio. Extern bieden we als CTO Office voor klanten en leveranciers een centraal platform voor meer interactie en technische zichtbaarheid in de markt.”

Waarom een CTO Office?

Er is bewust gekozen voor een CTO Office, in plaats van een functie die door één persoon wordt ingevuld. Peter van der Meijden: “Wij willen de volledige ICT-keten overbruggen: van functionaliteit, technologie en leveranciers tot en met de klant, en van strategie tot implementatie en beheer. Dat is vrijwel onmogelijk voor één persoon. Binnen ons team is expertise aanwezig op sales, pre sales en marketinggebied. Maar ook op het gebied van Advies, Design & Build en Operate. Door die kennis en ervaring samen te brengen, zijn we als CTO Office in staat daadwerkelijk die brug te slaan.”

Multi level

De kracht van het PQR CTO Office is de inzetbaarheid op alle niveaus. Ward van den Heuvel: “We staan allemaal met onze voeten in de klei, maar kunnen ook een gesprek voeren op raad van bestuur niveau. Het is belangrijk om dat vast te houden, het CTO Office moet geen ivoren toren worden.”

Peter van der Meijden vult aan: “Naast mijn functie in het CTO Office ben ik nog betrokken bij een aantal multidisciplinaire projecten. Zo weten we als team wat er in de markt speelt, en kunnen we relevante innovaties beter gekanaliseerd naar de klanten krijgen. Want de behoefte van de klant is het startpunt, en die vertalen we naar een technologische oplossing en onze dienstverlening.”

De relatie met SpaceHub

Hugo Peters: “Onze SpaceHub dienstverlening is erop gericht om de cloudtransitie eenvoudiger te maken. We zien dat veel organisaties naar cloud oplossingen zoals Azure willen, maar dat zaken als migratie, beheer en beveiliging in de praktijk behoorlijk complex zijn. Vanuit het CTO Office helpen wij met continue innovatie en optimalisatie van SpaceHub, zoals resource en cost management. Uiteindelijk is het doel om klanten te helpen nieuwe technieken in te zetten en daar voordeel uit te halen. Dat is de meerwaarde die we willen bieden met SpaceHub: een ‘one stop shop’ voor de volledige cloudbehoefte van de klant, zowel qua infrastructuur als dienstverlening.”

ICT-innovatie

De ICT-markt wordt gekenmerkt door continu versnellende innovatie. Bij PQR speelt het CTO Office daarin een centrale rol richting klanten, leveranciers en de interne organisatie.

Ward van den Heuvel: “Wij willen klanten op C-level verder helpen met het bepalen van hun visie op ICT. Daarom delen we onze kennis, visie en innovaties in Round Table sessies. Daarbij richten we ons naast de techniek vooral op totaaloplossingen waar we mensen mee kunnen helpen.”

Peter van der Meijden: “Iedereen op elk niveau in de organisatie kan een bijdrage leveren aan onze innovatie en dienstverlening. Dat is een deel van de kracht van het werkgeverschap van PQR. Maar die innovatie moet natuurlijk wel aansluiten bij onze strategie. Innovatie moet je dus kanaliseren en stroomlijnen, maar ook ondersteunen in de uitvoering. Om dat te bereiken zetten we nu Technology Advisory Boards op voor de verschillende teams, waarin we als CTO Office de eindverantwoordelijkheid hebben.”

Hugo: “Om dit allemaal samen te brengen trekken we nauw op met onze partners en leveranciers om door middel van cocreatie de beste oplossingen en diensten voor onze klanten te ontwikkelen.”

… zodat IT er niet meer toe doet

Jorryt de Vries sluit af: “PQR brengt rust, zodat IT er niet meer toe doet. Dat is ons mission statement, en daar sluit het CTO Office volledig bij aan. Wij zorgen dat onze technische strategie aansluit bij de bedrijfsstrategie. Het CTO Office rapporteert rechtstreeks aan de directie. Hierdoor kunnen we de belangen van alle afdelingen van onze organisatie behartigen, en hebben we mandaat om onze ambities te realiseren. Wij willen klanten, leveranciers en medewerkers inspireren en uitdagen.”

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.