Citrix heeft aangekondigd dat de NetScaler met versie 12.1 vanaf eind mei dit jaar niet meer ondersteund wordt en daarmee End of Life gaat.

End of Life betekent dat Citrix na 30 mei 2023 geen technische support meer geeft voor NetScaler versie 12.1. PQR adviseert om NetScalers die nog draaien op versie 12.1 te updaten naar een nieuwere versie die wel wordt ondersteund. In de tabel onderaan dit nieuwsbericht kunt u zien dat versie 13 en 13.1 voorlopig nog ondersteund worden door Citrix.

De migratie naar nieuwere versies vereist enkele aandachtspunten, omdat bepaalde configuraties voor de upgrade aangepast moeten worden. De NetScaler experts van PQR kunnen door middel van een Pre-Upgrade Scan achterhalen wat de aandachtspunten zijn, zodat u tijdens de upgrade niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De aandachtspunten worden voorafgaand aan de update met u besproken en indien gewenst kunnen die door ons aangepast worden, zodat daarna de upgrade kan plaatsvinden.

Heeft u een vraag over het updaten van de NetScaler naar een nieuwe versie firmware of wilt u een Pre-Upgrade Scan laten uitvoeren? Neem contact op om met een NetScaler expert van PQR te praten.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.