Wat was het een bijzonder jaar! Maar we hebben ons er doorheen geslagen. Samen. En daar zijn we trots op. Wij willen dan ook iedereen een hele fijne Kerst wensen en alvast een succesvol en vooral gezond 2021! De CEO van PQR, Erik Wiechers, heeft dit jaar een persoonlijke boodschap ingesproken ter gelegenheid van Kerst.

Kerstboodschap van Erik Wiechers

Christmas is a time for giving

Het PQR-fonds ondersteunt projecten voor hulpbehoevende kinderen of projecten waarbij ICT kan helpen de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit jaar wil PQR, als kerstgeschenk, een bedrag namens onze klanten en andere relaties doneren aan drie goede doelen. In de afgelopen jaren heeft het PQR-fonds aan diverse goede doelen bijgedragen zoals Jaapie’s Droom, Stichting Cyberschool en War Child. Dit jaar hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan deze drie goede doelen: HackShield, Stichting Cyberschool en War Child.

HackShield

HackShield leert kinderen zich spelenderwijs te wapenen tegen cybercriminaliteit. Via een spannend spel leren ze over de gevaren van internet en ontwikkelen ze skills waarmee ze deze gevaren tegen kunnen gaan. Via Gamification en Storytelling maakt HackShield ze bewust van de gevaren die ze online lopen. In het meeslepende verhaal leren kinderen over online veiligheid, ontdekken ze wat de gevaren zijn en leren in verschillende afleveringen hoe ze zich hier tegen kunnen wapenen. Eigenlijk is HackShield is een game die kinderen moeten spelen van hun ouders.

Stichting Cyberschool

Stichting Cyberschool heeft als doel kinderen weerbaar te maken tegen cybergevaren. In 2018 zijn ruim 1,2 miljoen Nederlanders slachtoffer geworden van cybercrime. Kinderen waren daarbij het vaakst slachtoffer. Cyberschool geeft interactieve lessen op scholen op het gebied van Cyberveiligheid en is bezig met het ontwikkelen van een fysieke lesmethode. Deze methode dient te zorgen voor kennisoverdracht, bewustwording en te leiden tot veiliger gedrag online.

War Child

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in oorlog. Ze helpen met het verwerken van ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. War Child zorgt ervoor dat kinderen leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëert een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele, en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Zingend, spelend, dansend stimuleren zij hun veerkracht en geven de kinderen de controle over hun leven terug. Omdat kinderen daar recht op hebben.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.