Het ‘distributed computer’-project Folding@Home heeft sinds kort ook het bestrijden van het coronavirus toegevoegd aan het programma, naast ziektes zoals Alzheimer en Parkinson. Dit betekent dat computers over de hele wereld worden gebruikt om mee te doen in het maken van berekeningen die kunnen helpen bij het ontwikkelen van geneesmiddelen.

Een aantal van onze medewerkers doet hieraan mee met hun thuis-pc’s, maar PQR heeft ook beschikbare capaciteit in haar eigen demo-omgeving ingezet om mee te rekenen in het bestrijden van deze ziektes.

Meer weten of zelf meedoen? De software is te downloaden via bovenstaande link en voor een virtuele machine kun je gebruik maken van deze app. Het uitrollen is heel eenvoudig en indien gewenst kun je zelf het aantal processoren uitbreiden. Door je rekenkracht beschikbaar te stellen om simulaties te draaien, kan iedereen zijn steentje bijdragen in de zoektocht naar een middel tegen het coronavirus!

Geplaatst door

Ronald de Jong

Ronald de Jong (1970) is een gedreven en enthousiaste Senior Consultant bij PQR. Hij houdt zich daar vooral bezig met producten uit het VMware-portfolio op het gebied van infrastructuur, zoals vSphere, vSAN, NSX en Cloud Foundation. Hij is benoemd tot vExpert 2016-2020 en tot vExpert NSX 2017-2020. In 2019 heeft hij de 'VMware Partner Personality of the Year'-award mogen ontvangen voor zijn werk in de community. Ronald is spreker op Nederlandse en Belgische community-evenementen en medeorganisator van de vNSTechCon, een community technical conference op het gebied van Networking & Security.