IT-dienstverlener PQR tekent vandaag een vijfjarige overeenkomst met de gemeente Barneveld voor het leveren, implementeren en beheren van haar nieuwe IT-omgeving. De oplossing die PQR biedt bestaat uit een private IaaS-omgeving voor de datacenters van de gemeente, met onder andere nieuwe servers, storage, core-netwerk en een VDI-werkplekoplossing.

Verschuiving naar SaaS

In de huidige situatie bij de gemeente bevindt een groot gedeelte van de applicatieomgeving zich op een on-premises-infrastructuur in de eigen private cloud-omgeving. De verschuiving van applicaties naar SaaS is ook bij de gemeente in volle gang en brengt de komende jaren gevolgen voor de IT-infrastructuur met zich mee. Omdat deze flexibel en eenvoudig aanpasbaar moet zijn, is de aanbesteding uitgeschreven. PQR verwacht dat de medewerkers van de gemeente Barneveld per 1 januari 2020 in de nieuwe situatie kunnen werken.

“Wij zijn erg blij met de aanstaande samenwerking”, zegt Erik Wiechers, CEO van de IT-dienstverlener. “PQR heeft een groot gedeelte van de Nederlandse gemeenten onder haar hoede en met de ervaring die we daar hebben opgedaan, weten we zeker dat we ook de nieuwe omgeving bij de gemeente Barneveld naar volle tevredenheid zullen opleveren en beheren.”

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat PQR maakt, en zo kan de gemeente Barneveld zich richten op de service naar haar burgers.

24/7-beschikbaarheid

Omdat de oplossing van PQR als dienst wordt afgenomen, heeft de eigen IT-organisatie van de gemeente voortaan ook de beschikking over de specialisten van PQR. Dit houdt in dat de IT-medewerkers van de gemeente de komende vijf jaar 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht kunnen bij de tweede- en derdelijns servicedesk van PQR.

Gemeente Barneveld verwacht dat binnen nu en vijf jaar het overgrote deel van de applicaties die nu gebruikt worden, als SaaS-dienst worden aangeboden. Omdat PQR zowel levering en implementatie als beheer van de nieuwe IT-omgeving voor haar rekening neemt, kan de transitie vlekkeloos verlopen. Daarnaast worden het platform en alle applicaties continu gemonitord en geüpdatet. In de toekomst onderzoeken Gemeente Barneveld en PQR ook de mogelijkheid van ontsluiting naar de public cloud.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.